Thuiswerken op maat

Er wordt door veel werknemers nog graag thuis gewerkt. Daarom de tips betreft optimaal thuiswerken nog eens op een rijtje.

 

Denk in de eerste plaats om uw werkhouding!

Voorovergebogen boven een laptop zitten is, zeker op langere termijn, niet prettig voor uw nek, schouders en rug. Voor uw handen en polsen is het ook beter om een apart toetsenbord en muis te gebruiken. De ideale zithouding is met de armen en de benen in een hoek van 90 graden.  Blijf ook niet de hele dag achter elkaar in dezelfde houding zitten. Dit is funest voor uw lichaam, zelfs al is het een ergonomische zithouding.

Voor het thuiswerken zijn uw meubels essentieel.

Ongetwijfeld heeft u weleens een uurtje aan de keukentafel achter de laptop gezeten. Voor een volledige werkdag is dit echter niet aan te raden. Voor effectief thuiswerken is het belangrijk om op de juiste hoogte en in een  rechte houding  te zitten. Bij een vast bureau is de standaardhoogte tussen de 74 en 76 cm, maar een verstelbaar bureau is ideaal. Aangezien je dan ook de mogelijkheid hebt om ook  te gaan staan tijdens het werken. Het bureau moet minimaal 120 cm breed en 80 cm diep zijn. Het werkblad mag geen licht reflecteren en is dus bij voorkeur mat en lichtgekleurd. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de afstand tot het beeldscherm, deze dient zo’n 50 cm te zijn.

Een goede zithouding is belangrijk om nek en rugklachten te voorkomen. Dit is mogelijk met een goede verstelbare stoel of in een actievere zit, bijvoorbeeld op een wiebelkruk.

Mocht je graag de mogelijkheden willen zien of ervaren, dan ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom!


Meer nieuws