Tips voor betere akoestiek

Tips voor betere akoestiek

Een slechte akoestiek op de werkvloer is ontzettend hinderlijk. Investeren in akoestiek wordt vaak uitgesteld, maar is een grote bron van frustratie. Het is dan ook van belang om een omgeving te creëren waarin elke medewerker productief en fijn kan werken. Hierbij onze  tips:

Creëer een stilteruimte en vergaderruimte

Een stilteruimte is zeer geschikt voor het uitvoeren van complexe taken die veel concentratie vereisen. Men kan zich hier (tijdelijk) terugtrekken en ongestoord, gefocust werken aan een belangrijke taak of project of voor telefoongesprekken en Team Meetings. Daarnaast kunnen er vergaderingen en overleg tussen collega’s plaatsvinden. Waardoor het geluidsniveau op de werkvloer wordt gereduceerd.

Plaats geluidsabsorberende producten aan wand of plafond.

Er zijn diverse akoestische wandpanelen en akoestische plafondpanelen die onopvallend of juist met een opvallend design in de ruimte geplaatst kunnen worden, ter bevordering van de esthetiek van een ruimte.

Maak gebruik van akoestische telefoonstoelen

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een akoestische telefoonstoelen in de ruimte. Deze kunnen gebruikt worden om in alle rust en telefoongesprekken te voeren. Bovendien heeft de omgeving geen last van het telefoongesprek, aangezien het geluid in de stoel sterk wordt gedempt.

Zorg voor afscheiding

Zodat mensen voldoende spraak privacy hebben in een kantoor. Hierin spelen akoestische scheidingswanden op kantoor een belangrijke rol. Deze zorgen voor een geluidsvermindering tussen twee plekken.

Voor een uitgebreid advies bent u natuurlijk van harte welkom in onze showroom.


Meer nieuws