EEN EVOLUTIE VAN EEN REVOLUTIE

Toen Aeron in 1994 voor het eerst werd uitgebracht, was het een stoel zoals de wereld die nog nooit had gezien. Hij veranderde niet alleen hoe mensen zaten, maar ook hun denkwijze van wat een stoel zou kunnen zijn. Sinds die tijd is er echter veel veranderd, dus was het logisch dat Aeron ook moest veranderen.

Maar hoe hebben we een van de meest iconische en geliefde stoelen ter wereld verbeterd? We hebben mede-ontwerper Don Chadwick in de arm genomen om opnieuw de ontwerpcriteria te onderzoeken die hem en Bill Stumpf tot de oorspronkelijke stoel brachten, in de context van het werk en de technologie van vandaag. Met sterkere, slimmere materialen, betere aanpassingsmogelijkheden, nieuwe afwerkingsopties en een gezondere, comfortabeler zithouding, hebben we de Aeron-stoel niet zomaar nagemaakt of aangepast – we hebben hem opnieuw ontworpen.

ALLESOMVATTEND ONTWERP

Met stoelen geldt dat niet iedereen dezelfde maat past. Op basis van een ‘ends-to-the-middle’ ontwerpaanpak wordt Aeron geleverd in drie maten die een pasvorm bieden die inclusief is in plaats van exclusief – en hetzelfde comfort als elke andere stoel bieden voor het grootste scala aan antropometrische lichaamstypes.

ONTWORPEN VOOR MEER OMGEVINGEN

 Geleid door de inzichten van Stumpf over ‘visueel comfort’ en Chadwicks scherpe oog voor esthetisch detail is Aeron ontworpen in harmonie met de omgeving waarin hij werd geplaatst. In het besef dat de meeste omgevingen tegenwoordig er compleet anders uitzien en aanvoelen, zijn de kleuren, materialen en afwerkingen van Aeron volledig herzien ter verbetering van moderne omgevingen. Voor het eerst wordt Aeron aangeboden in drie holistisch samengestelde materiaalpaletten die geen verdere uitleg behoeven: Mineral, Carbon en Graphite.

NATUURLIJKE HOUDING

Dankzij het originele ontwerp van Aeron is het mogelijk om de kantelhoek en weerstand aan te passen naar wens van de gebruiker. Afhankelijk van de schaal van een persoon, gaat het daarbij om maximaal 50 keer draaien van het kantelmechanisme. De geremasterde stoel biedt bijgewerkte gebruikersafstellingen voor intuïtief fijn afstemmen; dankzij vorderingen in engineering kon Herman Miller het aantal keer draaien en kantelen en de tijd die nodig was om een persoonlijke pasvorm te kiezen beperken. Nu kan de gebruiker aangepast achteroverleunen met minimale inspanning. Daarnaast beweegt een bijgewerkt armmechanisme omhoog en omlaag en kantelt in en uit, net zoals in de oorspronkelijke Aeron-stoel, maar met een grotere mate van personalisering dankzij aanpassingen van voor naar achter.

Bezoek onze webshop om de nieuwe Aeron stoel te configureren