Eén van de grootste ergernissen op kantoor? Geluidsoverlast. Lawaai. Vooral door de opkomst van de open kantoortuinen lijkt deze bron van irritatie te groeien. En, met de opmerking; “het zal zo’n vaart niet lopen”, onderschat je het gevaar van lawaai op kantoor. Want niet alleen de arbeidsproductiviteit leidt eronder, ook leidt de structurele ergernis tot een verhoogde kans op burn-out. Maar gelukkig is er iets aan te doen. Bowerkt geeft enkele tips.

 

 

Tip 1.
Gebruik naast harde materialen ook zachte materialen.
Moderne kantoorinterieurs vallen op door een strak uiterlijk. Het gebruik van glas, harde gladde vloeren, strakke bureautafels en een beperkt aantal accessoires is modern, eigentijds en fraai. Echter, het is ook een geleider van storende geluiden. Het is daarom aan te raden om extra ‘zachte’ elementen toe te voegen. Daarbij kun je denken aan karpetten op de vloer, afbeeldingen aan de muur (voorzien van geluiddempende panelen), akoestische panelen tussen bureau- en werktafels, zitelementen die gemaakt zijn van geluidsabsorberende materialen, plafondpanelen en akoestische schermen die op verschillende plekken geplaatst kunnen worden.

 

 

Tip 2.
Creëer stilteruimtes of afgesloten werkruimtes.
Naast de open werkruimte, wordt door interieurontwerpers rekening gehouden met de behoefte aan stilte en concentratie. De opkomst van kleinere vergaderruimtes of stilte-werkplekken is hiervan een voorbeeld. Een ideale oplossing kan ook gevonden worden in bel cellen die zelfs verplaatsbaar zijn. Maar ook kleine afgesloten ruimtes, om bijvoorbeeld in stilte een telefoongesprek te voeren, zijn een uitkomst.  Ook zijn afsluitbare vergaderunits een oplossing.

 

 

Tip 3.
Zet lawaaibronnen bij elkaar.
Keukenapparaten, koffiemachines, maar ook printers; ze zijn verantwoordelijk voor een hoop geluid. Het is daarom slim om geluidsproducerende machines en apparaten zoveel mogelijk bij elkaar te zetten in één ruimte, die je zo goed mogelijk isoleert. In ieder geval is het slim om de concentratieruimtes niet in de buurt van deze lawaaibronnen te plaatsen.

 

 

Kant en klare oplossingen voor een betere akoestiek.
Een kantoor dat voldoet aan goede akoestische normen voorkomt veel irritatie en overlast. Al tijdens de ontwerpfase is het daarom belangrijk om alvast rekening te houden met de verschillende akoestische normen. Bij Bowerkt hebben we de ervaring en kennis in huis om je te adviseren voor een werkplek die voldoet aan de allerhoogste akoestische wensen.
Daarnaast beschikken we over tal van slimme kant en klaar akoestische oplossingen die een weldaad zijn op kantoor. Hieronder presenteren we er een aantal.

 

Akoestische wandpanelen

Akoestische banken

Het lijkt zo eenvoudig. Toch kun je met stoffen stoelen en bankstellen (bijvoorbeeld in ontvangst- en of vergaderruimtes) een behaaglijke en akoestiekvriendelijke sfeer creëren.

Akoestische lamp

Een sofa met hoge rug en zijwanden biedt niet alleen privacy tijdens een gesprek. Het is ook een ideaal zitelement met een hoge dempingswaarde.

Even overleg met meer rust? De loungebank van Softline is er de ideale oplossing voor.

Een ideale oplossing voor een meeting? Het is deze vergader ’kubus’ van Narbutas. Beslaat slechts een beperkte ruimte en geeft voldoende privacy voor overleg.

Ideaal om een open kantoorruimte direct een akoestische opsteker te geven. Een akoestisch frontpaneel dat je gemakkelijk bevestigt aan een bureaublad. Ook toepasbaar voor elektrisch verstelbare werkplekken.

Twee vliegen in één klap. Dat bereik je wanneer je kiest voor fraaie sfeerverhogende akoestische wandpanelen. Dempt het geluid en geeft een mooie uitstraling.

Kom langs voor inspiratie en advies op maat.
Een bezoekje aan Bowerkt is altijd de moeite waard. Naast het feit dat wij je gastvrij ontvangen in onze showroom en kantoorlab, adviseren wij je graag over de best denkbare oplossingen voor jouw kantoor.