Akoestiek oplossingen

Akoestiek oplossingen

Akoestiek oplossingen 

De weg van het geluid

Als we naar de geluidvoortplanting in een ruimte kijken, dan beweegt het geluid zich in eerste instantie van de bron naar de toehoorder. Het overbruggen van deze afstand kost tijd. Het geluidniveau (uitgedrukt in decibel) is ook afhankelijk van de afstand: hoe verder weg van de bron, des te lager het geluidniveau. Naast dit zogenoemde ‘directe geluid’ zendt de geluidbron ook in andere richtingen geluid uit.

Door reflectie tegen wanden, plafond en vloer kan ook dit geluid bij de toehoorder terechtkomen. Door de langere afgelegde afstand zal dit ‘indirecte geluid’ later arriveren. Dit noemen we nagalm. Een te grote bijdrage van het indirecte geluid wordt in het algemeen als hinderlijk ervaren. De nagalmtijd is gedefinieerd als de tijd die het geluid erover doet om 60 dB in niveau af te nemen nadat de geluidbron is uitgeschakeld. Een lange nagalmtijd betekent dat de reflecties niet of nauwelijks worden geabsorbeerd. Dit is het geval in ruimtes met harde vlakken zoals bij een zwembad,kerk of een lege kantoorruimte.

Productgroepen die bijdragen aan verbetering van de akoestiek.

Akoestische wandpanelen.

– Akoestische plafondpanelen/elementen

Akoestische scheidingswanden

–  Akoestische scheidingswanden op bureaus

–  Houten Kantoormeubelen

–  Kantoormeubelen met akoestische voorzieningen

–  Akoestische banken/zitelementen

Geluidsoverlast op kantoor komt steeds meer voor. Door toepassing van andere inrichtingsconcepten dan het traditionele cellenkantoor, worden steeds vaker grote groepen mensen bij elkaar op kantoor geplaatst. Communicatie is tegenwoordig het sleutelwoord maar met de toename hiervan neemt ook de overlast toe! Als we over kantoor akoestiek praten dan spreken we over spraakverstaanbaarheid en nagalmtijd. Met onze producten zorgen wij ervoor dat ruimtes weer in balans komen en dat storende invloeden zoveel mogelijk beperkt worden. Hierdoor kunnen wij uw werkruimte, vergaderkamer, entreehal weer werkbaar maken.

Hiervoor hebben diverse akoestiek oplossingen. De oorzaak ligt altijd aan de aanwezigheid van teveel harde materialen. Betonnen plafonds,harde vloeren,en toepassing van steeds meer glas zijn zijn oorzaak van te weinig absorptie. Onderzoek en praktijk hebben daarbij uitgewezen dat 70% van de werknemers achtergrondgeluiden als zeer storend ervaren. De Bowerkt heeft een zeer breed assortiment akoestiek oplossingen om uw geluidsprobleem op te lossen.

Bowerkt is dé specialist op het gebied van kantoor akoestiek oplossingen. Bowerkt kan u een zeer breed en passend advies geven. Indien nodig kunnen wij ook ter plekke geluidsmetingen verrichten. Wilt u problemen voor zijn? Laat ons in vroeg stadium adviseren bij bijvoorbeeld nieuwbouw of een herinrichting.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor akoestiek oplossingen met u op locatie door te spreken. Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.0412-627111 of mail naar info@bowerkt.nl