De ideale werkplek? Voor wie?

De ideale werkplek? Voor wie?

In de wereld van kantoorinrichting en interieurdesign hollen de trendwatchers achter elkaar aan met hun beschrijvingen van de ideale werkplek.

Behoefte aan flexibiliteit van kantoorwerkplekken groter dan ooit.

Als het ‘open kantoor’ wordt bewierookt, staat de volgende trendwatcher alweer klaar met zijn of haar liefdesverklaring voor de knusse cocons die de ideale oplossing blijken voor efficiënte meetings. Voor architecten en interieurontwerpers levert deze ‘beweeglijke’ visie een spannende creatieve uitdaging op. Want hoe vertaal je deze trends naar een efficiënte, functionele en inspirerende kantoorinrichting.

Bij Bowerkt zien we deze trendbeschrijvingen met genoegen voorbijkomen. Enerzijds omdat het aangeeft dat het belang van een prettige werkomgeving niet te onderschatten is, en anderzijds omdat het aangeeft dat we ‘zoekend’ blijven naar de optimale werkplek.

Een ding wat we wel kunnen zeggen van al deze trends is de behoefte aan flexibiliteit en veelzijdigheid. Deels omdat het aantal medewerkers veel meer dan ooit varieert, maar ook omdat de inrichting zelf snel te veranderen dient te zijn. Vergaderruimtes die omgebouwd moeten kunnen worden naar call center werkplekken. Of juist een deel van een ruimte waar werkplekken plaats maken voor een ontmoetingsplek.

Een andere ‘zekerheid’ is de constatering dat het kantoor meer dan ooit een plek van ontmoeten is. De plek ook waar kennis uitgewisseld wordt en de plek waar creativiteit tot ontplooiing dient te komen. Het ouderwetse kantoor – zoals we dat dan maar even noemen – kenmerkte zich vooral als plek om functioneel te werken. Die functie verdwijnt echter zienderogen…. al zien we wel nieuwe vormen van proceskantoren opduiken zoals call centra. Bij het kantoor als ontmoetingsruimte en expertisecentrum past wel een bepaalde uitstraling. Sfeer heeft immers een inspirerende uitwerking op mensen.

Hoewel het vooral de creativiteit is van architecten en interieurontwerpers die bepaalt of een kantoor slaagt in zijn opzet, wordt ook bij de fabrikanten en makers van kantoorwerkplekken meegedacht over de wijze waarop een werkplek multi-inzetbaar is. Bowerkt is daarom een warm pleitbezorger voor het Duitse Febrü die met haar flexibele werkplekoplossingen perfect inspelen op de behoefte naar variatie en flexibiliteit.

Het flexibele kantoor in de praktijk?

In de showroom in Oss presenteert Bowerkt de nieuwe flexibele werkplekken van Febrü in een aantal verschillende opstellingen. Bent u geïnteresseerd in een bezoek? Een telefoontje is voldoende om een afspraak te maken. 0412-627111 of info@bowerkt.nl