Van Esch HJW

Stevig op zijn poten

Van Esch bestaat 50 jaar en dat vieren we met kapstok HJW. Een ode aan van Esch oprichter Hendricus Johannes Wilhelmus van Esch (1928 – 2020), ook wel HJW genoemd. De elegante driepoot van ontwerpduo GECKELER MICHELS ademt de historie en vakmanschap van het familiebedrijf. De drie poten van gepoedercoat staal staan voor de drie generaties van Esch. HJW is elegant, maar staat toch zeer stevig op zijn drie poten. Op elke poot vind je aan de binnenkant subtiel een van de initialen van HJW terug.

 

Edelsmid

HJW was van huis uit edelsmid en begon van Esch als metaalbewerkingsbedrijf. Het ‘kruispunt’ waar de drie stalen poten met een subtiele buiging naadloos samenkomen doet recht aan zijn passie voor ambacht en oog voor detail. De drie poten zijn uitgerust met verbindingsplaten die stevig in elkaar haken. Een cover van gerecycled kunststof dekt de verbinding af.

Inkeping

De drie poten hebben een simpele inkeping aan de bovenkant waardoor er twee haken ontstaan om jassen aan op te hangen. Hang jassen direct op of combineer HJW met van Esch kleerhangers als Tubulus en Grip.

Duurzaam design

Van het onverwoestbare ontwerp tot de lokale productie en de efficiënte verpakking: met HJW haal je duurzaam design in huis. De kapstok blinkt uit in eenvoud. Geen poespas, maar terug naar de essentie van design met spaarzaam materiaalgebruik als uitgangspunt. Het resultaat is een tijdloos en bijna onverwoestbaar product. HJW wordt gemaakt in onze eigen fabriek in Goirle en daarna plat verpakt vervoerd.

Bekijk de Van Esch producten in onze webshop


Meer nieuws