Fitter worden op kantoor? Sta eens op!

Fitter worden op kantoor? Sta eens op!

Een prettige werkomgeving is meer dan een fraai bureau, bijpassende bureaustoel, voldoende opbergruimte, optimale verlichting en de juiste akoestische omstandigheden. Want wat misschien nog wel eens onderschat wordt is de wijze waarop u op kantoor een bijdrage kunt leveren aan de vitaliteit van uw medewerkers. Hoe? Door ze eens wat vaker te laten staan. Ja, zo simpel kan het zijn.

De voordelen van staand werken?

Er zijn vele momenten op een dag waarbij u niet perse in zittende houding achter uw beeldscherm hoeft te zitten. Gebruik deze momenten dan ook eens om te gaan staan. Zo is namelijk bekend dat staande vergaderingen veel sneller en efficiënter verlopen dan zittende vergaderingen. Bovendien is het zo dat creativiteit sneller wordt geprikkeld in een staande situatie dan in een zittende situatie.

Maar de allergrootste voordelen worden behaald op de langere termijn. Ze betreffen namelijk uw gezondheid.

Bij zittend werk worden de spieren nauwelijks gebruikt. Dit leidt tot een trage afvoer van suikers en vetten. Het gevolg is gewichtstoename en een aanzienlijk verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Kies voor slimme kantooroplossingen.

Een bureau met een elektromotorische hoogteverstelling maakt het gemakkelijk om uw zittende ‘taken’ af te wisselen met staand werk.