Akoestiek-wanden

Reflecties, nagalmtijd en geluidabsorptie

In de collectie akoestiek-wanden bieden we oplossingen die te maken hebben met geluidsvoortplanting in een ruimte. De vragen over akoestiek zijn bij Bowerkt Kantoorinrichting in goede handen. Door de jarenlange ervaring en een uitgebreid team van specialisten kunnen we bijna voor iedere ruimte de juiste akoestische oplossingen realiseren. Bel ons voor het maken van een afspraak op uw locatie! 0412-627111.

 

Van Esch HJW

Van Esch HJW

Stevig op zijn poten Van Esch bestaat 50 jaar en dat vieren we met kapstok HJW. Een ode aan van Esch oprichter Hendricus Johannes Wilhelmus...
Lees meer
Sedus Cube vergaderruimtes

Sedus Cube vergaderruimtes

Een ruimtemodule die ruimte creëert Open ruimteconcepten, flexibiliteit en nieuwe werkstijlen bepalen de kantoren van de toekomst. Dat levert heel veel voordelen op: vastgeroeste structuren...
Lees meer

Het geluid verplaatst zich in eerste instantie van de bron naar de toehoorder. Het overbruggen van deze afstand kost tijd. Het geluidniveau (uitgedrukt in decibel) is ook afhankelijk van de afstand: hoe verder weg van de bron, des te lager het geluidniveau. Naast dit zogenoemde ‘directe geluid’ zendt de geluidbron ook in andere richtingen geluid uit.

Door reflectie tegen wanden, plafond en vloer kan ook dit geluid bij de toehoorder terecht komen. Door de langere afgelegde afstand zal dit ‘indirecte geluid’ later arriveren. Dit noemen we nagalm. Een te grote bijdrage van het indirecte geluid wordt in het algemeen als hinderlijk ervaren. De nagalmtijd is gedefinieerd als de tijd die het geluid erover doet om 60 dB in niveau af te nemen nadat de geluidbron is uitgeschakeld. Een lange nagalmtijd betekent dat de reflecties niet of nauwelijks worden geabsorbeerd. Dit is het geval in ruimtes met harde vlakken zoals bij een zwembad,kerk of een lege kantoorruimte.

Door het toepassen van producten uit de collectie akoestiek-wandpanelen geluidsabsorberende materialen zoals bijvoorbeeld , akoestische panelen, gordijnen en kantoorinrichting kan de nagalmtijd aanzienlijk verkort.Een van de grootste Europesche akoestiek-wandpanelen fabrikanten in Europa is Screen Solutions die vele standaard producten kent zoals Attraction Reflection Quadro Addition. Daarnaast worden vele producten op maat gemaakt,wat bij Screen Solutions geen enkel punt is.Verder zijn akoestische wandbekledingen REverb met een hoge akoestische demping een perfecte oplossing om geluidsoverlast te verminderen.Op basis van een bezoek aan de ruimten waar de akoestiek verbeterd dient te worden maken we met metingen berekeningen en tekeningen voor u een voorstel.De verschillende specialisatie zijn binnen Bowerkt Kantoorinrichting en haar partners beschikbaar voor het juist advies en uiteraard ook de realisatie van uw project.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan