Bowerkt zoekt Online / Back office medewerker

Bowerkt zoekt Online / Back office medewerker

 

Bowerkt.nl is een professionele kantoorinrichter, gevestigd in het Brabantse Oss. In onze showroom van 700 vierkante meter bieden we een uitgebreide collectie aan bureaustoelen, werkplekken, akoestische oplossingen, opbergsystemen en accessoires. Onze klanten? Bedrijven, scholen, overheidsinstanties en interieurarchitecten.

Bowerkt is ook online succesvol met de webshop kantoorinrichtingkopen.nl.

 

Om onze groei in goede banen te leiden, zoeken wij een enthousiaste allrounder met gevoel voor marketing, online ‘business’ en affiniteit met interieurprojecten.

 

Online / Back office medewerker 32 uur per week

 

Wat ga je doen?

 • Actualiseren van de webshop en website
 • Content ontwikkelen voor de reguliere e-nieuwsbrief
 • Content ontwikkelen voor de social media kanalen
 • Bijdragen aan maatwerk presentaties en offertes voor klanten
 • Vinger aan de pols houden bij lopende projecten
 • Algemene ondersteuning voor back office

 

Wat bieden wij?

 • Je komt te werken in een gemoedelijke omgeving in een klein team
 • Je krijgt de kans om jezelf te blijven ontwikkelen
 • Een aantrekkelijk salaris

 

Ervaring en opleiding?

 • Wij hechten vooral waarde aan een juiste instelling
 • Je bent klantvriendelijk, betrokken en nauwgezet
 • Het is prettig als je al enkele jaren werkervaring hebt in de wereld van online marketing of in een rol waarin je hebt laten zien om te kunnen gaan met verantwoordelijkheid
 • Het is fijn als je de Nederlandse taal goed beheerst

 

Heb je vragen? Of wil je direct solliciteren?:

Stuur een mail, ter attentie van Wolke Buijs, aan:

wolke@bowerkt.nl

 

Sedus Cube vergaderruimtes

Een ruimtemodule die ruimte creëert

Open ruimteconcepten, flexibiliteit en nieuwe werkstijlen bepalen de kantoren van de toekomst. Dat levert heel veel voordelen op: vastgeroeste structuren worden ontbonden, communicatie en samenwerking worden gestimuleerd.

En hoe staat het met geconcentreerd werken? Voor bepaalde taken zijn aandacht, rust en een zekere afstand tot de omgeving noodzakelijk. De office cube-oplossing is een van de mogelijkheden om zich af te sluiten van externe invloeden en storende geluiden ”buiten” te sluiten. Maar ook het omgekeerde geldt: waar kunnen ontmoetingen in klein gezelschap plaatsvinden of telefoongesprekken worden gevoerd, zonder anderen daarbij lastig te vallen?

In een kantoorlandschap waarin de ruimte beperkt is en ruimte efficiënt moet worden gebruikt, is een intelligente inrichting essentieel. Daarom is er de se:cube

Wanneer het werk de maatstaf voor de ruimte is

Tegenwoordig bepalen medewerkers in toenemende mate zelf waar en hoe ze hun taken het best kunnen verrichten. De werksituatie verandert daarbij regelmatig. Op geconcentreerd zelfstandig werken kunnen communicatieve werkzaamheden volgen, teamwerk kan worden afgewisseld met werken op een stiltewerkplek of ontspanning. Een moderne kantoorplanning moet deze verschillende behoeften met elkaar in overeenstemming brengen en er de juiste mogelijkheden voor bieden.

De nabijheid tussen verschillende werkplekken maakt optimale communicatie en samenwerking mogelijk. Hoe kunnen uiteenlopende werkomgevingen eruit zien en wat gebeurt er wanneer werk de maatstaf voor de ruimte is?

Of het nu een lang telefoongesprek, een bespreking in klein gezelschap of geconcentreerd zelfstandig werken betreft: de se:cube is het office cube-element dat een perfecte symbiose vormt van nabijheid en afstand. De lichte afwerking en de grote glasoppervlakken maken transparantie mogelijk, zodat er geen volledige isolatie ontstaat. Net als een meubelstuk voegt de se:cube zich harmonieus in de omgeving.

Een ruimte vol mogelijkheden

Een ruimte die inspireert, die onafhankelijkheid mogelijk maakt en zich aan de meest uiteenlopende eisen aanpast. Met drie verschillende afmetingen en meerdere vormgevingsvarianten biedt de se:cube precies dat, wat voor de toekomst van het beweeglijke werken geëist wordt. Daarbij zorgt zijn doordachte constructie voor optimale akoestiek en sfeer. De aanwezigheidsmelder regelt licht en ventilatie volautomatisch en zorgt er zo voor dat er slechts zoveel stroom wordt verbruikt als ook echt nodig is.

De rode omlopende LED-verlichting geeft aan of de module op dat moment bezet is, de individuele kleurstelling en het vrij te kiezen interieur ronden de office cube-oplossing af. Zo is de optimale afstemming op de meubels rondom probleemloos mogelijk. Het kantoorlandschap is veranderd? De se:cube kan zonder grote inspanningen worden opgebouwd en afgebroken, en met de unieke lifttechniek eenvoudig worden verplaatst.

 

Akoestiek als uitdaging

Net als de inrichting, het licht of de temperatuur, speelt ook de akoestiek in ruimten een belangrijke rol. Overal daar waar mensen vertoeven en werken heersen bepaalde achtergrondgeluiden. Hierbij kan het typen op de computer, het ratelen van de printer en kletsen van collega’s snel als storend worden ervaren en zo afleiden van de eigen taken. Daarom is een goede geluidsabsorptie voor een aangename werkomgeving absoluut noodzakelijk.

Voor een goede verstaanbaarheid van spraak zijn een korte nagalmtijd en een rustige omgeving belangrijk. Het ongewenste geluid, dus bijvoorbeeld storende geluiden, wordt het beste verlaagd door een grote afstand tot de geluidsbron of door een ”geluiddemping”.

 Bekijk de Sedus Cube in onze webshop

OKA HomeLine

OKA HomeLine is een nieuwe serie tafels en opbergoplossingen die OKA-kantoormeubelkwaliteit combineert met een huiselijk design.
Als werktafel in het thuiskantoor, als bench-oplossing in het open kantoor of als hoge tafel in de keuken – de trendy producten uit deze serie zijn flexibel inzetbaar, niet in de laatste plaats door de keuze aan varianten.

Het harmonieuze design van het HomeLine bureau straalt niet alleen comfort op kantoor uit, het vindt ook moeiteloos zijn plaats binnen uw eigen vier muren. Qua functionaliteit overtuigt het bureau met verschillende opbergbladen van kurk of plaatstaal en decoratieve inzetstukken, die naar wens kunnen worden uitgerust met monitorhouders, draadloze opladers, USB- of Schuko-aansluitingen.
De voor dit model nieuw ontwikkelde beenruimtebekleding, die in alle OKA-decors of een stoffen bekleding naar keuze leverbaar is, geeft het HomeLine bureau zijn huiselijke karakter, vooral in combinatie met de hoogwaardige eiken poten. Het eveneens nieuw ontworpen OKA Home Screen, dat aan de eiken eindlijst kan worden bevestigd, rondt deze gezelligheid harmonieus af.

Bekijk de OKA HomeLine producten op onze webshop

 

Het beste, beter voor de aarde gemaakt

Herman Miller heeft de Aeron-stoel vernieuwd en er uit de oceaan weggehouden plastic in opgenomen, zonder afbreuk te doen aan wat hem tot de beste bureaustoel ter wereld maakt.

Een baanbrekend ontwerp doorontwikkeld

De Aeron is ergonomisch tot in de kern en ontworpen voor een brede reeks aan lichaamstypen dankzij het uitgebreide onderzoek dat ontwerpers Bill Stumpf en Don Chadwick bijna 30 jaar geleden uitvoerden. Het was een baanbrekende lancering binnen de kantoormeubelwereld. En dat is de stoel eigenlijk nog steeds, dankzij nieuw research en innovatie in materiaaltechnologie, waaronder het opnemen van uit de oceaan weggehouden plastic aan de body van de stoel. We hebben altijd al geweten dat de Aeron goed voor ons lichaam is, maar nu is hij dus ook goed voor het milieu. 

Combinatie van comfort en ondersteuning

Sinds het debuut in 1994 geldt de Aeron-stoel als de benchmark voor ergonomisch zitten. In de tussenliggende tijd heeft Herman Miller veel geleerd over de ondersteuning van mensen – en hun houdingen. Aeron biedt een slimmere gewichtsverdeling door middel van 8Z Pellicle, instelbare PostureFit SL voor totale steun voor de wervelkolom en uitgebalanceerde rugleuning en natuurlijke beweging dankzij Harmonic 2 Tilt.

Ontworpen voor de elementen

Aeron is verkrijgbaar in een palet van vier zorgvuldig samengestelde kleurstellingen, gebaseerd op elementen ontleend aan de aarde. Onyx is een dramatische zwarte toon, om de Aeron een ultramoderne feel te geven. Graphite is een karakteristiek donkergrijs, met een klassieke getextureerde afwerking. Carbon biedt een evenwichtige neutrale look die het even goed doet in warme als in koele omgevingen. Mineral is het lichtst en tilt de subtiele punten van de Aeron op, ideaal voor open plattegronden en ruimten. Elk onderdeel van de stoel is doordacht ontworpen, waardoor een fundamenteel harmonieus kleurenpalet is ontstaan.

 

Duurzaam vanaf het eerste begin

De duurzaamheid en innovatie van de Aeron zijn sinds de introductie bijna 30 jaar geleden steeds doorgegaan. De stoel bleek baanbrekend in zowel ergonomie als materiaalinnovatie, zonder het standaard gebruik van schuim, stof of leer dat destijds in de meeste bureaustoelen te vinden was. Het is ook ons eerste product dat het toonaangevende Cradle to Cradle V3 Silver Level-certificaat heeft ontvangen. De Aeron bestaat voor meer dan 50 procent uit gerecycled materiaal en nu hebben we daar uit de oceaan weggehouden plastic aan toegevoegd, waardoor elk jaar meer dan 150 ton plastic aan het ecosysteem wordt onttrokken.

Een inclusievere stoel

De drie maten van de Aeron (A, B en C) zijn speciaal ontworpen voor een breed scala aan lichaamstypen. De meeste ergonomische stoelen zijn geschikt voor mensen tussen het 5e en 95e percentiel, maar wij vinden dat een nog bredere reeks van mensen een stoel verdient die goed bij hen past: van de hoogte van de rugleuning tot de breedte van de zitting, het bewegingsmechanisme en zelfs de grootte van het onderstel. Voor vrijwel iedereen is er wel een geschikte Aeron, van het eerste tot het 99e percentiel.

Plastic soep

Herman Miller is een van de oprichtende leden van NextWave Plastics, een consortium dat werkt aan de ontwikkeling van het eerste wereldwijd netwerk van aanvoerketens van uit de oceaan weggehouden plastic. Door dit getransformeerde plastic in hun producten en processen te integreren, verminderen ze stukje bij beetje de hoeveelheid plastic afval. 

 

Het proces

Plastic afval heeft de neiging zich op te hopen in kuststeden die niet over de infrastructuur beschikken om het te verwerken. Als onderdeel van NextWave Plastics werkt Herman Miller eraan om dit plastic om te zetten in iets gloednieuws. Ontdek hoe we het doen.


Naar schatting wordt er op die manier per jaar 234 ton plastic uit de oceaan gehouden.

Bekijk de Herman Miller Onyx op onze webshop

 

Mobiele en flexibele akoestische oplossingen. Van losse elementen tot cabines.

Mobiele en flexibele akoestische oplossingen.  Van losse elementen tot cabines.

Terug naar kantoor met nieuwe en andere werksituaties, dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe houden we een beetje afstand? En vooral; hoe kan ik in stilte een zoom-gesprek houden of deelnemen aan een teams meeting? Zonder dat ik lastiggevallen wordt door het geluid van anderen, of dat anderen last hebben van mij?

Flexibele akoestische oplossingen van Bowerkt.
Bowerkt heeft een groot aanbod aan akoestische oplossingen. Akoestische opzetwanden voor aan een bureau. Akoestische wandpanelen. Akoestische elementen. Maar vooral ook aan kleine belhokken, vergader cubicles en andere mobiele cabines waardoor je in stilte en afzondering online contact kunt hebben met anderen.

Een investering die vooral duurzaam is.
De akoestische belhokken, vergadercabines en overleg cubicles zijn een prima investering. Ze zijn uitvoerbaar in vele modellen en in te zetten in allerlei kantoorinterieurs. Een extra voordeel is dat een mobiele oplossing ook verhuisbaar is, en dus niet ‘vastzit’ aan het kantoor.

De belangrijkste akoestische oplossingen op een rij:

Enkele productvoorbeelden van onze fabrikanten :

 

BOW

Bowerkt presenteert akoestische oplossingen van BOW.

Met BOW levert Bowerkt de bouwstenen waarmee jij de indeling van jouw kantoorruimten compleet flexibel maakt. Van phonebox tot aan vergaderunit. Als jij vervolgens verandert, veranderen onze boxen gewoon weer met jou mee. Voor welke configuratie jij ook kiest, helemaal customized of toch voor één van onze voorbeelden, jouw fit-out zal altijd de volgende eigenschappen hebben: akoestisch aangenaam, goed geventileerd, eenvoudig (her)monteerbaar en vooral prettig om in te werken.

Snel en flexibel jouw werkomgeving realiseren. Dat is waar BOW voor staat.
Blijvend aanpasbaar: van boxen om in te bellen, werken en overleggen tot aan het meubilair. Altijd uit voorraad.

Meer informatie? Vraag het onze verkoopadviseurs

Plug&Play

De boxen van BOW bouw je eenvoudig op uit losse bouwstenen. Altijd verpakt in aparte dozen die je per definitie eenvoudig kunt verplaatsen, ook in de lift. Wij voorzien elke box “af fabriek” van ventilatie, licht en stroom. Deze gehele installatie is gekoppeld aan één sensor met één stekker. Op het moment dat je verbinding maakt met het stopcontact is de BOW box 100% zelfvoorzienend geworden, zonder koppeling aan de in het gebouw al aanwezige klimaat-installatie. Plug&play dus.

Aanpasbaar

Met onze boxen stellen wij jou in staat om elke denkbare indeling van jullie office fit- out te realiseren. Deze perfecte fit zal na verloop van tijd wellicht niet meer geheel aansluiten bij jullie, dan doorontwikkelde, organisatie. Moeiteloos laten onze boxen zich dan weer aanpassen. Reconfiguratie is eenvoudig en bouwstenen kun je, indien daarbij nodig, blijvend bijbestellen. In één woord “aanpasbaar” dus.

Prettig en duurzaam

Alle verwerkte materialen zijn door ons met zorg uitgekozen. Het werkklimaat is dan ook altijd aangenaam. Op het moment dat je binnenstapt verneem je dit direct. Daarnaast zijn onze boxen ook robuust en daarmee geschikt voor opeenvolgende gebruikscycli. Prettig en duurzaam dus.

Bezoek de webshop voor alle BOW producten

De beste bureaustoelen voor thuis.. en op kantoor.

Interstuhl

Interstuhl is een familiebedrijf uit de Schwäbische Alb.
Al meer dan 50 jaar ontwikkelen, bouwen en leveren ze inmiddels wereldwijd ‘Interstühle Made in Germany’. Het doel is om met hoogwaardige zitoplossingen niet alleen de gezondheid en vitaliteit van de ‘veelzitter’ te beschermen, maar ook alles eraan te doen zodat men op een Interstuhl zonder spijt kan genieten. ‘Enjoy Seating Performance’ is niet alleen hun slogan; het is de Interstuhl-belofte die ze al meer dan 30 miljoen keer zijn nagekomen.

Interstuhl collectie in de Bowerkt showroom.

Interstuhl AIMis1 – RIGHT ON TARGET

Diversiteit uit één koker: AIMis1 is een uitgebreide familie van bureaustoelen die aan alle werkplekeisen voldoet.
Dankzij een groot aantal componenten en een omvangrijk assortiment aan stoffen en (net)kleuren kan met AIMis1 voor elk werkplek de ideale stoel worden geconfigureerd.
De keuze voor AIMis1 is altijd de juiste.

Bekijk de AIMis1 in onze webshop

Interstuhl AirPad 3C42

De ultieme lichtheid. Twee innovaties creëren samen een volledig nieuwe en gezonde zitervaring. AirPad heeft een unieke membraan rugleuning die een transparante uitstraling geeft, perfect passend bij strakke interieurs. Het membraan laat lucht circuleren, zodat de lichaamstemperatuur comfortabel blijft, zonder dat warmte zich ophoopt. Het wordt gekarakteriseerd door flexibiliteit, drukregulatie en ergonomische steun.

Bekijk de Airpad in onze webshop

Interstuhl Champ 3C02

Champ is een slanke, uitgesproken stoel die zowel onder mannen als vrouwen haar fans heeft. De stoffen die u kunt kiezen accentueren het ontwerp en geven meteen vorm aan de verschillende hoogtes in de rugleuning. Champ was de eerste stoel met de Body-float-techniek, een patent van Interstuhl. Deze techniek zorgt ervoor dat wanneer u naar achteren leunt, niet alleen de rugleuning met u meebeweegt, maar ook de zitting beweegt naar achteren én naar onderen. Hierdoor voelt iedere beweging heel natuurlijk en wordt u ongekend comfortabel ondersteund. Body-float is ergonomie, zitcomfort en innovatie op het hoogste niveau.

 

Bekijk de Champ in onze webshop

Interstuhl Goal 152G

U heeft een afwisselende baan. Maar of u ook een afwisselende zithouding heeft, wagen we te betwijfelen. Tenslotte bent u op kantoor vooral bezig met uw werk, niet met zitten! Toch is voor uw gezondheid de volgende zithouding altijd de beste. All-inclusive Goal ondersteunt in iedere zithouding en is daarom de ideale partner op iedere werkplek. Nu al een klassieker, en dat wil wat zeggen.

Bekijk de Goal in onze webshop

Interstuhl Goal Air 172G

Goal-Air. Sympathiek. Fris. Veelzijdig. Economisch. Deze bureaustoel is de zeer jonge, ergonomische oplossing voor de nieuwe generatie bureaustoelen: verfrissend met de uitgebreide opties voor design-pakketten en kleuren, transparant in zijn ontwerp voor elk werkgebied. Discreet, maar met een frisse wind, wordt het gepositioneerd voor zowel de kantoorsector en de kantoorruimte in huis. Transparantie is een sleutelwoord voor bedrijfsculturen: Goal-Air wordt geleverd in 3 nieuwe netbespanning kleuren, zwart, antraciet en oranje. Als gevolg van zijn slanke, atletische design, nodigt de stoel u uit om productief te zijn en ondersteunt ook u effectief. Het zitkussen kan individueel worden ontworpen: discreet, soeverein, kleurrijk of passend bij de huisstijl. Goal-Air creëert ruimte voor atletische denkers en jonge, ambitieuze medewerkers die graag een verschil maken.

Bekijk de Goal Air in onze webshop

 

Interstuhl Hero 162H bureaustoel

Hero is er voor de helden van de werkvloer. Of die nou zwaar, licht, lang of kort zijn- HERO past zich door het unieke Autofit-synchroonmechanisme automatisch aan de gebruiker aan. Deze onzichtbare techniek is onzichtbaar verwerkt in de stoel, waardoor Hero er slank en atletisch uitziet. Iedereen tussen de 45 en 120 kilo kan goed en comfortabel zitten op deze held.

Bekijk de Hero in onze webshop

nterstuhl JOYCEis3 JC112 bureaustoel

Of er nu in een open kantoor of in een individueel kantoor wordt gewerkt: Wanneer het erom gaat geconcentreerde werkprocessen te ondersteunen, focust JOYCEIS3 zich volledig op de mens. De flexibele draaistoel plaatst de individuele behoeftes en wensen van zijn gebruiker in het middelpunt. Hij biedt omvangrijke mogelijkheden om combinaties te creëren van diverse rugleuning varianten, stoffering en kleuruitvoeringen.

Bekijk de Joyce in onze webshop

Interstuhl LIMEis5 LI780 loketstoel

De in hoogte verstelbare barkruk LIMEIS5 combineert moderne vormgeving met slimme technische eigenschappen: die karakteristieke voetsteun onderstreept de vloeiende vorm van de kruk. De subtiel geïntegreerde handgreep in de stoel zorgt voor comfortabel en gemakkelijk transport.

Bekijk de Lime in onze webshop

Interstuhl MOVYis3 13M6

Het MOVYis3 assortiment combineert design en esthetiek met vorm en functie op een geheel nieuw niveau. Licht, dynamisch, onderscheidend; MOVYis3 staat voor zichtbare gewichtloosheid, transparantie en comfort. Een grote keuze aan variaties, stoffen en kleuren zorgt ervoor dat MOVYis3 high-end design combineert met individualiteit. Maak een statement – gewoon in zitten.

Bekijk de Movy in onze webshop

Interstuhl PUREis3 PU213

De PUREis3 is bedoeld om te zitten en gemaakt om te bewegen. In tegenstelling tot elke andere stoel is de PUREis3 volledig ontwikkeld voor mensen in beweging. Hiertoe was het nodig om het thema “kantoorstoel” volledig te heroverwegen. De PUREis3 past zich zonder complexe instellingen aan de betreffende gebruiker, zijn lichaam en zijn bewegingen aan. Gecompliceerde en zware mechanica is volledig overbodig. De PUREis3 laat niet alleen een breed scala aan bewegingen toe, maar zorgt er ook voor dat de gebruiker altijd comfortabel zit, en daarbij in beweging blijft en desondanks goed wordt ondersteund. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een absolute wereldprimeur: de Smart-Spring-technologie.

Bekijk de Pure in onze webshop

Interstuhl SHUFFLEis1 SU153

Elke organisatie heeft haar eigen manier van werken en bijbehorende individuele voorkeur voor zitcomfort. Daarom biedt SHUFFLEis1 als universeel stoelsysteem meer dan 1.000 mogelijke combinaties voor bezoekers-, bar- en loungestoelen. Deze varianten worden vermenigvuldigd met een verscheidenheid aan hoogwaardige stoffen en kleuren. SHUFFLEis1 biedt de vrijheid om persoonlijk te leven.

Bekijk de Shuffle in onze webshop

Interstuhl VINTAGEis5 14V0 bureaustoel

Het elegante VINTAGEis5 assortiment creëert een nieuwe dimensie van stijl. Het is een unieke combinatie van elegantie, intelligentie en overtuiging. Onze passie voor techniek toont een nieuwe tijdgeest; efficiency blijkt in innovatie, onafhankelijk van tijd en ruimte. De innovatieve VINTAGEIS5 bureaustoel familie brengt design en techniek in perfecte harmonie. Hij is bekroond met de German Design Award “Winner 2017”.

Bekijk de Vintage in onze webshop

Interstuhl YOSTERis3 152Ybureaustoel

De PUREis3 is bedoeld om te zitten en gemaakt om te bewegen. In tegenstelling tot elke andere stoel is de PUREis3 volledig ontwikkeld voor mensen in beweging. Hiertoe was het nodig om het thema “kantoorstoel” volledig te heroverwegen. De PUREis3 past zich zonder complexe instellingen aan de betreffende gebruiker, zijn lichaam en zijn bewegingen aan. Gecompliceerde en zware mechanica is volledig overbodig. De PUREis3 laat niet alleen een breed scala aan bewegingen toe, maar zorgt er ook voor dat de gebruiker altijd comfortabel zit, en daarbij in beweging blijft en desondanks goed wordt ondersteund. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een absolute wereldprimeur: de Smart-Spring-technologie.

Bekijk de Yoster in onze webshop

OKA HomeLine

OKA HomeLine is een nieuwe serie tafels en opbergoplossingen die OKA-kantoormeubelkwaliteit combineert met een huiselijk design.
Als werktafel in het thuiskantoor, als bench-oplossing in het open kantoor of als hoge tafel in de keuken – de trendy producten uit deze serie zijn flexibel inzetbaar, niet in de laatste plaats door de keuze aan varianten.

Het harmonieuze design van het HomeLine bureau straalt niet alleen comfort op kantoor uit, het vindt ook moeiteloos zijn plaats binnen uw eigen vier muren. Qua functionaliteit overtuigt het bureau met verschillende opbergbladen van kurk of plaatstaal en decoratieve inzetstukken, die naar wens kunnen worden uitgerust met monitorhouders, draadloze opladers, USB- of Schuko-aansluitingen.
De voor dit model nieuw ontwikkelde beenruimtebekleding, die in alle OKA-decors of een stoffen bekleding naar keuze leverbaar is, geeft het HomeLine bureau zijn huiselijke karakter, vooral in combinatie met de hoogwaardige eiken poten. Het eveneens nieuw ontworpen OKA Home Screen, dat aan de eiken eindlijst kan worden bevestigd, rondt deze gezelligheid harmonieus af.

Bekijk de OKA HomeLine producten op onze webshop

 

Work from Home met Herman Miller

Klik op de onderstaande drie afbeeldingen voor de bijzondere Herman Miller
aanbiedingen voor uw thuiskantoor (Laptop Stand , Cubert, Lolly en Ollin).

Krijg ideeën en inspiratie om een productief thuiskantoor te maken. We zijn er om iedereen te helpen om in contact met elkaar te blijven, te focussen en zich betrokken te voelen tijdens het thuiswerken, om zo veilig te blijven gedurende deze wereldwijde coronacrisis.

Kijk bij onze ideeën, inspiraties en onze producten van wereldklasse om van het thuiswerken een zo goed mogelijke ervaring te maken.

Herman Miller Embody


De Herman Miller Embody is een bureaustoel die is ontworpen in samenwerking met een team van artsen. Dit is een stoel waarvan de belangrijkste focus is om je vrij van rugpijn te houden als je meer dan vier uur per dag zit. Bewegen is de sleutel tot een goede gezondheid. De Herman Miller Embody bureaustoel beweegt met het lichaam mee. Iedereen praat over het belang van het kopen van een stoel met een goede lendensteun, maar als de stoel niet bij je past, doet hij waarschijnlijk meer kwaad dan goed. De kunst van het ontwerpen en de wetenschap van zitten zijn perfect samengekomen in de vorm van de Embody.

Bekijk de Embody op de webshop

De Sayl stoel is geïnspireerd door het ontwerp van hangbruggen, constructies die maximaal presteren met een minimum aan materialen. De stoel bevat bevat geen PVC en 93% van het materiaal dat erin is verwerkt kan worden gerecycled. De Sayl stoel heeft diverse prijzen gewonnen zoals de Interior Design Award voor de ‘Beste zitplaats voor werkplekken’ en Interior Design’s ‘Best of Year Product’-prijs in de categorie ‘Zitplaatsen. Een goed ontwerp, gezonde ondersteuning en waar voorje geld zijn altijd aantrekkelijke functies, en de Herman Miller Sayl heeft ze alle drie. Net als op alle producten van Herman Miller krijg je op de Sayl stoel maar liefst 12 jaar garantie.

Bekijk de Sayl op de webshop

Herman Miller Aeron

Twee decennia aan technologische en ergonomische verbeteringen zijn in de Aeron stoel verwerkt. Acht verschillende zones van spanning leveren uitstekende ergonomische ondersteuning. De ademende bekleding werkt temperatuur regulerend en is daardoor comfortverhogend. Alle verbeteringen in de Aeron ‘Remastered’ werken samen om de menselijke vorm zo goed mogelijk te ondersteunen. Net zoals veel andere bureaustoelen heeft de Aeron de mogelijkheid om achterover te kantelen. Het mechanisme dat de eerste Aeron had, is hierbij volledig opnieuw ontwikkeld. Het resultaat: een stoel die je voor uiteenlopende taken voldoende steun geeft, zonder dat je je er van bewust bent.

Bekijk de Aeron op de webshop

Na acht jaar onderzoek en ontwikkeling komt Herman Miller met de Cosm stoel, een zelfaanpassende werkstoel die het giswerk wegneemt bij het vinden van de meest comfortabele en gezonde positie. De meeste stoelen vereisen veel aanpassingen om de perfecte pasvorm en het comfortniveau te vinden, maar dat is niet het geval met de Cosm. De doorlopende vorm van de ophanging  versus een afzonderlijke zitting en rug  past zich direct aan elke gebruiker aan en blijft constant in contact met de rug, wat totale ondersteuning

Bekijk de Cosm op de webshop

Oplossingen voor 1,5 meter op kantoor!

Veilig en verantwoord werken op kantoor.

Er duiken allerlei verhalen op over de inrichting van kantoren tijdens en na de coronacrisis. Want, al zal de 1,5 meter richtlijn op enig moment worden losgelaten, hoe comfortabel voelen we ons nog als we dicht op elkaar dienen te zitten met anderen?

Betekent dit een einde van de kantoortuin zoals we die kennen? Misschien wel.

Maar er zal zeker een ‘nieuwe’ kantoortuin voor in de plaats komen. Waarschijnlijk wel wat ruimer opgesteld.

 

Een tekening biedt inzicht!

Bij Bowerkt denken we serieus na over de effecten van het coronavirus op de kantoorwerkplek. Sterker nog, we denken actief met u mee en kunnen u adviseren – aan de hand van tekeningen desgewenst – wat de mogelijkheden zijn van 1,5 meter ruimte op kantoor.

Wilt u weten hoe u uw kantoor kunt optimaliseren voor de 1,5 meter regel?

Vraag voor een vrijblijvend advies.

 

 

Om rekening mee te houden.

Op allerlei wijze wordt nagedacht over oplossingen die een bijdrage leveren om op verantwoorde en veilige wijze op kantoor te werken.

Bij Bowerkt zien we een aantal relevante trends.

 • de nieuwe functie van de ontvangstbalie

De ontvangstruimte van een bedrijf is niet alleen meer een visitekaartje. Het krijgt ook een uitgebreidere ‘check in’ en controle functie.

Want als je even doordenkt. Hoe logisch is het dan dat je bij binnenkomst automatisch wordt gecheckt op koorts of verhoging. Wij schatten zomaar in dat de invoering van digitale temperatuurmeters (misschien wel in toegangspoorten) gemeengoed gaat worden bij openbare ruimtes en kantoren van grotere organisaties.

Oké, zover is het nog niet. Toch zal de balie op korte termijn wel wat veranderingen kennen. Zo zal de behoefte aan balieschermen en hygiënische oplossingen toenemen om bezoekers op een verantwoorde manier te kunnen ontvangen.

#transparante balieschermen
#scheidingswanden
#hygiëne-unit

 

 • veilige ruimtes op kantoor

Net zoals we meer en meer behoefte hebben aan overlegruimtes en concentratiewerkplekken, zal er behoefte zijn aan ruimtes die schoon en smetvrij zijn. Er zijn al flexibele kantoorverhuurders die praten over ‘blauwe zones’. Dit betekent wellicht wat intensiever schoonmaken (met digitale controlesticker) en de beschikbaarheid van doekjes en sprays die ‘gebruikers’ zelf kunnen toepassen.

Ook de luchtkwaliteit krijgt extra aandacht in de vorm van centrale luchtfiltratie (kan ook geïntegreerd zijn in cubicles) en mobiele luchtfilters.

#cubicles met luchtreiniging
#scheidingswanden
#hygiëne-units

 • gescheiden werkplekken

Zit je tegenover een college met je werkplek? Grote kans dat je daar nu een ander gevoel bij krijgt. De roep om transparante scheidingswanden zal dan ook logisch zijn. Grote kans ook dat de behoefte aan meer afgezonderde werkplekken toeneemt. Waarbij flexibiliteit belangrijker is dan ooit.

#mobiele scheidingswanden
#opzetschermen
#hygiene-units

Hoe ziet jouw kantoor eruit in de 1,5 meter maatschappij?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de wijze waarop je je kantoor opnieuw kunt inrichten. Om te voldoen aan de 1,5 meter richtlijn, maar ook om je medewerkers het gevoel te geven dat ze veilig en verantwoord hun werk kunnen doen.

Graag bieden wij onze kennis en ervaring aan om daarover te sparren.

Stuur een mail en een afspraak is snel gemaakt.

Voldoet uw thuiswerkplek een beetje aan de eisen?

Voldoet uw thuiswerkplek een beetje aan de eisen?

Het is misschien niet zo bekend, maar de Arbowet verplicht werkgevers om te zorgen voor een ergonomisch verantwoorde werkplek. In het geval van de coronacrisis bepaalt de overheid dat ‘we’ met z’n allen thuis dienen te werken. Dus, als werkgever sta je voor een voldongen feit en geldt die wettelijke verantwoordelijkheid niet. Toch is het natuurlijk van belang dat thuismedewerkers op een prettige manier thuis hun werk kunnen doen.

Bowerkt heeft een aantal tips en tricks – oplossingen – waardoor het werken thuis ergonomisch verantwoord is.

# de juiste bureaustoel

Het kan niet genoeg gezegd worden. Een goede gezonde zithouding begint met een goede bureaustoel. Naast het bieden van de juiste steun en de mogelijkheid om de bureaustoel op maat in te stellen, bewijst een goede bureaustoel zich pas na maanden. Daarin zit het echte kwaliteitsverschil. Een goede bureaustoel gaat langer mee.


Orange Office 1638

Synchroonverstelling met gewichtsinstelling.
Hoogteverstelling via liftomatic.
Hoogte verstelbare armleggers.
Voorzien van zwart kunststof voetkruis.

Viasit Drumback

Zithoogte verstelling
Zitdiepte verstelling
Rugleuning in hoogte verstelbaar
Zit/neigverstelling 2D
Armleuningen in hoogte en breedte verstelbaar

Dauphin @Just Magic

Rug in hoogte verstelbaar
Instelbare zitneig verstelling
Instelbare zitdiepte verstelling
Inclusief multifuntionele armleggers 128-5F


Herman Miller Aeron

Armleggers: volledig verstelbaar
Standaard hoogte 406 – 518 mm
Adjustable PostureFit
Frame : Graphite (G1)
Met Tilt limiter en forward tilt

# beeldscherm op ooghoogte

Eén van de belangrijkste oorzaken van nekklachten en hoofdpijn? Langdurig kijken naar een beeldscherm dat niet op ooghoogte staat.
Dit zijn enkele ergonomische oplossingen.

# ergonomische beeldschermoplossingen


Monitorarm Thovip Swing

Thovip monitorarm SWING is een prijsvriendelijke mechanisch geveerde monitorarm.

De arm is voorzien van een 180° rotatiestop en quick release VESA plaat 75×75 / 100×100 mm.


Orange Office T-poot Bureau zit/sta

Hoogteverstelling van 72-118 cm
Blad 25 mm melamine
Afmeting: 120×80 cm

# ergonomie in huis

Ook bij thuiswerken is het belangrijk om aandacht te houden voor beweging en vitaliteit. Een zit-sta bureau kan daarbij helpen. En heeft u die mogelijkheid? Dan is er een leuke oplossing om extra beweeglijkheid toe te voegen.

Wat te denken van deze vloermat, waardoor u extra beweegt?


Aeris vloermat

Op de Aeris Muvmat vloermat staat u natuurlijk, actief en ontspannen en altijd in beweging – als op bosgrond.

Kijk op kantoorinrichtingkopen.nl voor nog veel meer slimme en verantwoorde oplossingen voor thuiswerken.

Thuiswerken ook in de juiste werkhouding

Door de huidige situatie in Nederland, België en de rest van de wereld is op dit moment thuiswerken een van de normaalste zaken geworden. Helaas betekent dat ook voor vele aan de keukentafel, eettafel of bar te moeten gaan werken. Niet de ideale situatie natuurlijk en al helemaal niet voor uw lichaam. Op den duur kunt u hier lichamelijke klachten aan over houden. Om dit te voorkomen heeft u een juiste bureaustoel nodig en uiteraard ook een bureau dat u op uw lichaamslengte kunt instellen. Zeker als u een langere tijd thuis aan het werk bent is dit aan te raden. Wij bieden producten aan via onze webshop die snel of uit voorraad geleverd kunnen worden in deze bijzondere tijd.

Onze showroom is geopend met inachtneming van de RIVM-maatregelen. In onze showroom kunt u de producten uitproberen voordat u over gaat tot aankoop. Wellicht dat u eerst eens op een bureaustoel gezeten wil hebben voordat u weet of de stoel aan uw eisen voldoet. Of u komt langs omdat u een bureau wenst te zien. Een afspraak maken kan per mail of telefonisch. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Bezoek onze webshop eens om te zien wat alle mogelijkheden zijn en wat wij te bieden hebben. Uiteraard helpen wij u graag om uw thuiswerkplek compleet te maken en naar uw wensen samen te stellen. Bij ons staat een goede werkplek hoog in het vaandel.

Voorkom rug, nek en schouderklachten en investeer in uw gezondheid en in een verstelbare bureaustoel en tafel. Meer informatie of advies nodig? Wij helpen u graag!

Voorraadstoelen:

Bureaustoelen - Direct uit voorraad leverbaar

 

Snel leverbare stoelen:

Bureaustoelen - Snel leverbaar assortiment

 

Stoelen uit de outlet:

Bureaustoelen - Producten uit onze outlet

 

Snel leverbare tafels:

Tafels en bureaus - Snel leverbaar assortiment

 

Tafels uit de outlet:

Tafels & bureaus - Producten uit onze outlet

 

Snel leverbare elektrische tafels:

In hoogte verstelbare tafels - Snel leverbaar assortiment

 

 

 

Götessons ScreenIT Health & Care

We leven en werken op dit moment met zijn allen in zeer bijzondere tijden.
Met name in de zorg en alles wat aan de zorg gerelateerd is. We proberen er alles aan te doen om iedereen gezond te houden, en daar waar nodig met de juiste zorg te omringen.
Noodvoorzieningen worden in allerijl in heel Europa opgebouwd om ons allen deze zorg op een adequate manier te kunnen geven.

Götessons produceert op dit moment speciale wanden (ScreenIT Health & Care) voor de zorgomgeving met de hieronder beschreven technische specificaties. Het scherm is opgebouwd uit een houten frame, gevuld met 30mm akoestisch materiaal en bekleed met beige vinyl. Het vinyl is zeer eenvoudig te reinigen en desinfecteren. De schermen zijn aan de zijkanten voorzien van drukknoppen om zoveel schermen als nodig aan elkaar te verbinden.

Deze wanden zijn toepasbaar tussen bedden of als separaties van ruimten/afdelingen of individuen.
Noodvoorzieningen voor ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorginstellingen, huisartsenposten, hospice en prikposten.

ScreenIT Health & Care is leverbaar met verrijdbare wielen óf voeten (wit).

Leverbare uitvoeringen:

• B1150mm x H1850mm (incl. wielen)
• B1150mm x H1860mm (incl. voeten)

Technische specs voor vinyl:
• Vlamvertragend
• Slijtage : >/= 150 000 Martindale
• UV bestendig
• Zeewaterbestendig
• Waterdicht
• Speekselbestendig
• Scheurbestendig
• Zeer duurzaam
• Anti-allergisch : vrij van AZO/CFC/PCP/PCB/PCT
• Voldoet aan REACH

Indien wij u met deze oplossing van dienst kunnen zijn, neem gerust contact met ons op.
Wij zullen uw vraag met de hoogste prioriteit oppakken.

Let goed op uzelf, blijf gezond.

Nieuw : Herman Miller Lino

Voor het ontwerp van een hoogwaardige werkstoel met een gunstige prijs vonden de bekroonde ontwerpers Hecht en Colin inspiratie in beperking. Dankzij hun ontwerpkracht en onze ergonomische expertise – inclusief onze gepatenteerde PostureFit-technologie – sluit Lino zich aan bij ons portfolio van bureaustoelen.

Lino biedt wetenschappelijk ondersteund comfort en een breed scala aan esthetische opties voor uw werkplek of thuis. Bij Herman Miller vinden we dat iedereen moet genieten van een goed ontwerp en comfort tijdens het werk en Lino helpt die mogelijkheid waar te maken.

Comfort staat centraal

Op basis van meer dan 50 jaar toonaangevend onderzoek en ontwerp van Herman Miller heeft Lino hetzelfde DNA als de rest van onze bureaustoelen, waardoor het elke persoon een uitgebalanceerde beweging en dynamische pasvorm biedt.

Totale ondersteuning van de wervelkolom

De voorgevormde zitting van Lino werkt samen met zijn hoogwaardige Duo-suspensie voor totale ondersteuning van de wervelkolom. De ademende suspensie heeft een geïntegreerde ondersteuning voor de rug dankzij een composiet van verschillende draadspanningen.

Aan u de keuze

Pas uw Lino-stoel aan door te kiezen tussen een Black-of Mineral-frame, zes verschillende suspensiekleuren en een grote verscheidenheid aan bekledingsopties. Kies voor de basis een kleur die overeenkomt met het frame of, voor een slanker uiterlijk, voor polished aluminium.

Akoestiek op kantoor. Dit kun je doen voor een prettige werksfeer.

Eén van de grootste ergernissen op kantoor? Geluidsoverlast. Lawaai. Vooral door de opkomst van de open kantoortuinen lijkt deze bron van irritatie te groeien. En, met de opmerking; “het zal zo’n vaart niet lopen”, onderschat je het gevaar van lawaai op kantoor. Want niet alleen de arbeidsproductiviteit leidt eronder, ook leidt de structurele ergernis tot een verhoogde kans op burn-out. Maar gelukkig is er iets aan te doen. Bowerkt geeft enkele tips.

 

 

Tip 1.
Gebruik naast harde materialen ook zachte materialen.
Moderne kantoorinterieurs vallen op door een strak uiterlijk. Het gebruik van glas, harde gladde vloeren, strakke bureautafels en een beperkt aantal accessoires is modern, eigentijds en fraai. Echter, het is ook een geleider van storende geluiden. Het is daarom aan te raden om extra ‘zachte’ elementen toe te voegen. Daarbij kun je denken aan karpetten op de vloer, afbeeldingen aan de muur (voorzien van geluiddempende panelen), akoestische panelen tussen bureau- en werktafels, zitelementen die gemaakt zijn van geluidsabsorberende materialen, plafondpanelen en akoestische schermen die op verschillende plekken geplaatst kunnen worden.

 

 

Tip 2.
Creëer stilteruimtes of afgesloten werkruimtes.
Naast de open werkruimte, wordt door interieurontwerpers rekening gehouden met de behoefte aan stilte en concentratie. De opkomst van kleinere vergaderruimtes of stilte-werkplekken is hiervan een voorbeeld. Een ideale oplossing kan ook gevonden worden in bel cellen die zelfs verplaatsbaar zijn. Maar ook kleine afgesloten ruimtes, om bijvoorbeeld in stilte een telefoongesprek te voeren, zijn een uitkomst.  Ook zijn afsluitbare vergaderunits een oplossing.

 

 

Tip 3.
Zet lawaaibronnen bij elkaar.
Keukenapparaten, koffiemachines, maar ook printers; ze zijn verantwoordelijk voor een hoop geluid. Het is daarom slim om geluidsproducerende machines en apparaten zoveel mogelijk bij elkaar te zetten in één ruimte, die je zo goed mogelijk isoleert. In ieder geval is het slim om de concentratieruimtes niet in de buurt van deze lawaaibronnen te plaatsen.

 

 

Kant en klare oplossingen voor een betere akoestiek.
Een kantoor dat voldoet aan goede akoestische normen voorkomt veel irritatie en overlast. Al tijdens de ontwerpfase is het daarom belangrijk om alvast rekening te houden met de verschillende akoestische normen. Bij Bowerkt hebben we de ervaring en kennis in huis om je te adviseren voor een werkplek die voldoet aan de allerhoogste akoestische wensen.
Daarnaast beschikken we over tal van slimme kant en klaar akoestische oplossingen die een weldaad zijn op kantoor. Hieronder presenteren we er een aantal.

 

Akoestische wandpanelen

Akoestische banken

Het lijkt zo eenvoudig. Toch kun je met stoffen stoelen en bankstellen (bijvoorbeeld in ontvangst- en of vergaderruimtes) een behaaglijke en akoestiekvriendelijke sfeer creëren.

Akoestische lamp

Een sofa met hoge rug en zijwanden biedt niet alleen privacy tijdens een gesprek. Het is ook een ideaal zitelement met een hoge dempingswaarde.

Even overleg met meer rust? De loungebank van Softline is er de ideale oplossing voor.

Een ideale oplossing voor een meeting? Het is deze vergader ’kubus’ van Narbutas. Beslaat slechts een beperkte ruimte en geeft voldoende privacy voor overleg.

Ideaal om een open kantoorruimte direct een akoestische opsteker te geven. Een akoestisch frontpaneel dat je gemakkelijk bevestigt aan een bureaublad. Ook toepasbaar voor elektrisch verstelbare werkplekken.

Twee vliegen in één klap. Dat bereik je wanneer je kiest voor fraaie sfeerverhogende akoestische wandpanelen. Dempt het geluid en geeft een mooie uitstraling.

Kom langs voor inspiratie en advies op maat.
Een bezoekje aan Bowerkt is altijd de moeite waard. Naast het feit dat wij je gastvrij ontvangen in onze showroom en kantoorlab, adviseren wij je graag over de best denkbare oplossingen voor jouw kantoor.

Een betere en gezondere werkplek? Wat ergonomie eraan bijdraagt.

Een betere en gezondere werkplek?
Wat ergonomie eraan bijdraagt.

Het belang van een goede werkplek mag je niet onder stoelen of banken steken… om maar eens de juiste beeldspraak te gebruiken. Want ondanks dat een gezonde werkplek bijdraagt aan een betere werksfeer, zorgt een gezonde werkplek ook voor minder ziekteverzuim. En daar is iedereen bij gebaat.

Bowerkt ervaart dagelijks, vanuit haar rol als kantoorinrichter, wat het belang is van ergonomie bij de keuze van bureau- en of vergaderstoelen en van bureau- en of werktafels. Het lijkt zo simpel. De keuze van een goede bureaustoel. Toch leert de praktijk anders. Helaas vinden nog altijd veel werkgevers dat een stoel een stoel is. Een beetje steun in de rug, een armlegger, verstelbaar in hoogte, wat wil je nog meer.
Om je even wakker te schudden. 80% van alle Nederlanders heeft wel eens te kampen met rugklachten. En, verkeerd zitten is een belangrijke boosdoener.

Bowerkt helpt graag bij de keuze van ergonomisch verantwoorde stoelen en bureaus.
Om je alvast op weg te helpen, geven we een aantal tips die kunnen helpen bij de keuze van
een ergonomische bureaustoel.

NEN.

De eerste stap. Kijk of een bureaustoel aan de NEN normeringen voldoet. Het geeft al aan of het onderstel stevig is, de gasveer deugdelijk, de kruisvoet (met wielen) voldoende stabiliteit geeft en of de stoel op een gemakkelijke manier in hoogte verstelbaar is. Ook de instelling van de rug en de zit diepte zijn in deze norm geregeld.

In Nederland kennen we ook de NPR 1813 richtlijn voor bureaustoelen. Deze richtlijn gaat enkele stappen verder dan de NEN norm. Met name het zithoogte bereik, het zit diepte bereik en de instellingen van de armleggers. Deze richtlijn geeft geen waarde aan de kwaliteit en het zitcomfort. Ons advies voor een juiste bureaustoel is om ze testen voor aanschaf.


Kwaliteit van stof en bekleding.

Een goede bureaustoel heeft wat te verduren. Daarom is de kwaliteit van stof en of leer van belang voor de levensduur en voor de zit beleving.Een te gladde stof geeft het gevoel van “ik glij van de stoel af ” wat uiteraard niet prettig is. De kwaliteit van de stoffen op de stoelen word uitgedrukt in Martindale. Dit is een schuurproef om te testen wanneer de draden van de stof stuk gaan.Richtlijn voor de stoel zitting is ca. 80.000 Martindale of meer. Veel gebruikte stoffen op bureaustoelen zijn o.a. Kvadrat, Camira en Gabriël. Deze kwaliteits-fabrikanten  hebben zeer uitgebreide en mooie collecties van stoffen en kleuren om uw stoelen de juiste look en feel te geven die bij U past.


Rugleuning met S vorm.

Het is belangrijk dat een rugleuning de vorm volgt van je ruggenwervel. Daarom zie je dat een goede bureaustoel een S vorm heeft in de rugleuning.De rug van de stoel is een zeer belangrijk onderdeel van de bureaustoel.Vragen de relevant zijn bij de keuze van een bureaustoel Is deze in hoogte verstelbaar? Is deze neig baar in de juiste posities naar voren en naar achteren? Heeft de rugleuning een apart instelbare lumbaal ondersteuning? Is de rug van stof of van een net weave? Hoe is de instelbaarheid ( tegendruk) van neiging van de rug wanneer ik wil bewegen?

Vragen die relevant zijn voor de juiste keuze van een goede bureaustoel ter voorkoming van rugklachten. Bezoek onze showroom voor het testen van de beste bureaustoelen.


Verstelbare armsteunen.

Hoogte verstelbaarheid is op de meeste bureaustoelen goed geregeld. Echter de verstelbaarheid van armleuningen laat nog wel eens te wensen over. Dus, let daar extra op.

Armleggers kunnen in wel 5 posities worden versteld. De hoogte, de totale breedte, de positie van de armpad kan naar voren en naar achteren en 180 graden draaibaar. Het gebruik van de armleggers  en de instelling is vaak onduidelijk. De hoogte van de armleggers stel je zo in dat je onderarm er op rust en dat je schouders daardoor niet in een onnatuurlijke positie naar boven of naar beneden komen. Verder is je armlegger bovenzijde hoogte ook de hoogte voor je werkblad. De armlegger is het verlengende van je bureaublad.


Zitcomfort.

Een goede, stabiele bureaustoel herken je al snel als je erin gaat zitten. Het is de bedoeling dat je op de juiste plekken ondersteuning voelt, waarbij het zitcomfort toch prettig blijft.Test maar eens een aantal bureaustoelen, dan merk je het direct. Een van de voorbeelden van variabel zit comfort is de airseat van Kohl. Je laat lucht in de zitting als je harder wilt zitten,of lucht eruit wanneer je zachter wilt zitten. Door de airseat word dynamisch zitten gecombineerd met wisselende zithoudingen.

Kijk op ons Youtube kanaal voor bewegend zitten met de airseat.


Advies op maat.

Bowerkt is overtuigd van een advies op maat. Dat kan het best gegeven worden in de uitgebreide showroom, waar verschillende stoelen getest kunnen worden. Maar op verzoek kan een stoelentest ook uitgevoerd worden in je bedrijf. U bent van harte welkom om onze bureaustoelen te testen. In de showroom hebben we stoelen van Herman Miller, Viasit, Dauphin, Zuco, Be by Beta, Kohl en ons Huismerk voor u klaarstaan.

Aeron, de meest iconische bureaustoel van de afgelopen 25 jaar, is jarig.

Herman Miller Aeron is 25 jaar.

Sinds het debuut van de Aeron in 1994 hebben ze bij Herman Miller heel wat meer geleerd over hoe ze mensen het beste kunnen ondersteunen in de verschillende houdingen die ze aannemen gedurende de werkdag. Hoewel zijn iconische vorm grotendeels ongewijzigd is gebleven, is de Aeron-stoel van onder tot boven opnieuw ontworpen om beter aan te sluiten op het werk van vandaag de dag.

Met updates zoals een verfijnder bewegingsmechanisme, instelbare PostureFit SL en 8Z Pellicle-suspensie, presteert de Aeron slimmer dan ooit tevoren – zodat u dat ook kunt.
De meest iconische bureaustoel van de afgelopen decennia, maar ook de meest gewaardeerde bureaustoel voor office professionals.

 

Bekijk in de webshop [Herman Miller Aeron]

Colebrook Bosson Saunders

Colebrook Bosson Saunders (CBS) is opgericht in 1990 om nieuwe en unieke oplossingen te creëren voor de interface van technologie en meubilair binnen de werkomgeving, gesteund door vaardigheden uit architectuur (Martyn Colebrook), productontwerp en innovatie (Peter Bosson) en meubelontwerp (Brenda Saunders).

De unieke aanpak van CBS zorgde voor een snelle herdefinitie van de werkplek en heeft veel invloed gehad op de manier van zitten en werken met computers. CBS is verder gegaan met het ontwikkelen van innovatieve en elegante oplossingen die een ruimtelijke en gezonde werkomgeving creëren voor mensen in een scala van toepassingsgebieden waaronder beursvloeren, kantoren, ziekenhuizen, scholen, universiteiten en passagiersterminals.

Colebrook Bosson Saunders heeft een wereldwijde aanwezigheid. Vanuit hun kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Australië en de VS ondersteunen zij een wereldwijd netwerk van producenten, dealers en distributeurs. Door middel van deze samenwerkingsverbanden zijn hun producten geïnstalleerd in enkele van de meest prominente internationale ontwerpprojecten.

Door de creatie van verstelbare werkplekken worden mensen van alle leeftijden en afmetingen in staat gesteld te werken in gezonde en productieve omgevingen die aangepast zijn aan hun ergonomische behoeften. Denk aan de mogelijkheden, denk aan Colebrook Bosson Saunders.

Monitorarm CBS FLO

Met een geweldig ontwerp en geweldige prestaties biedt Flo een bereik en bewegingsvrijheid die hem onderscheidt van alle andere monitorondersteuning.

 

 • Soepele, dynamische beweging door de gepatenteerde Flo Spring-technologie
 • Werklastbereik van 3 tot 9 kg
 • Horizontaal bereik van 581 mm
 • Verticale hoogte-instelling 341 mm
 • Geïntegreerd driepuntskabel beheersysteem
 • Geschikt voor VESA 75 & 100
 • Minimale milieu-impact

 

Monitorarm CBS Wishbone

Precisie gefreesde groeven zijn aangebracht over de gehele lengte, zodat de beeldschermen op verschillende hoogtes gemonteerd kunnen worden op de Wishbone Post.

 

 • Werklastbereik tot 12 kg
 • Verticale hoogte-instelling 415 mm
 • Geïntegreerd kabelbeheersysteem
 • Geschikt voor VESA 75 & 100

 

 

NIEUW : Viasit Newback Ultra Spring bureaustoel

Minimize to the max: De Newback is er trots op nauw verwant te zijn aan de meermaals bekroonde “Drumback” van de Viasit. Het handelsmerk is de verfijnde organisch gevormde en duurzame rugleuning. De optionele neksteun gaat daarnaast meesterlijk over in de rugleuning.

Bij de Newback heeft Martin Ballendat de kunst van het weglaten goed in de praktijk gebracht. Wat er overblijft is de pure vorm en zijn functionaliteit: Een ergonomische, duurzame draaistoel die er fantastisch uitziet en het werken achter de werkplek tot een dagelijks plezier maakt.

Newback Ultra Spring

U zit bijzonder zacht en goed ondersteund op de Newback Ultra Spring. Het geheim: Binnen in het vormschuim kussen zijn 56 pocketveerkernen geïntegreerd, welke punt-elastische steun bieden voor langdurig comfortabel zitten met optimale gewichts- en drukverdeling, geweldig zitklimaat en uitmuntende hygiëne-eigenschappen. Verkrijgbaar voor alle bureaustoelen van de series Newback en Drumback.

 • Zitkussen voorzien van Ultra Spring Pocketveren
 • Zitting in hoogte verstelbaar
 • Zitting in diepte verstelbaar
 • Auto-Synchroon mechaniek
 • 2D Armleuningen
 • Optioneel in hoogte verstelbare lendesteun
 • Metaal en kunststof delen zwart

 

Bekijk hier de verschillende instelmogelijkheden van de Viasit Newback :

Bekijk de Viasit Newback in de webshop

Herman Miller Cosm

Ga in een Cosm zitten en u zou zomaar kunnen vergeten dat u überhaupt in een stoel zit. Het doordachte ergonomische design reageert onmiddellijk op uw lichaam, beweging en houding, en biedt een natuurlijke balans en volledige ondersteuning. De automatische Harmonic Tilt van Cosm, de Intercept-suspensie en het flexibele frame werken samen om u een gevoel van gewichtloosheid te geven.

De stoel voor iedereen

Ongeacht wie er vóór u in de stoel gezeten heeft, hoelang u erin zit of wat u gaat doen, Cosm zorgt voor instant comfort – overal waar u werkt.

De ontwerpers wisten, zelfs toen ze aan voorgangers werkten zoals Mirra, Setu, en Mirra 2, dat de ideale stoel een vlot gevoel van natuurlijk evenwicht zou bieden. “Je moet een stoel hebben waarin je zo makkelijk mogelijk van houding kunt veranderen,” zegt Roland. “Je kan dat alleen doen met een stoel die correct is afgesteld, dus we wilden een stoel bouwen die dat voor jou doet.”

Het bewegingsmechaniek van een stoel is als de versnellingsbak van een auto, en net zoals de versnellingsbak zijn er handgeschakelde en, zoals bij Cosm, automatische. Bij andere zelfstellende modellen beslist de stoel hoe je moet zitten door het lichaam te dwingen om het bewegingsmechaniek te volgen. De automatische Harmonic Tilt van Cosm volgt en reageert op de mens – ongeacht de houding – zodat een evenwichtige achteroverleunende beweging en gepersonaliseerd comfort wordt geboden.

Automatische Harmonic Tilt

Het bewegingsmechaniek biedt onmiddellijk en automatisch evenwichtige ondersteuning en beweging, afhankelijk van uw lichaam en houding.

Intercept-suspensie

De elastomeersuspensie is luchtdoorlatend en temperatuur-neutraal en de continue vorm elimineert de tussenruimte tussen de zitting en rug, aangepast aan het lichaam van elke persoon om dynamische ondersteuning van de wervelkolom te bieden.

Flexibel frame

Het dunne maar sterke frame is onmerkbaar aanwezig en biedt ondersteuning tijdens het meebuigen, zodat u comfortabel uw bovenlichaam kunt bewegen.

 

DIRECT BESTELLEN

Galaxy monitorarm, de nieuwe, meest flexibele in de markt.

Modulair en klaar voor de werkplek van de toekomst

Na jarenlang knutselen, experimenteren en ontwikkelen is het nu eindelijk zover; een volledig modulaire en flexibele monitorarm die voldoet aan al uw wensen.

Elke setup mogelijk. Zelf samen te stellen

De Galaxy monitorarmen serie bestaat uit 13 onderdelen waarmee 200 verschillende configuraties vervaardigd kunnen worden. Volledig modulair, alle onderdelen passen op en in elkaar zodat u elke gewenste samenstelling kunt creëren. 1, 2, 3 of nog meer schermen? Geen probleem. Monitorarm kort, lang, extra lang? Geen probleem. Statische arm en/of gasgeveerde arm? Geen probleem. Laptophouder toevoegen? Geen probleem. Electrificatie op de monitorarm koppelen? Geen probleem.

 

Kantoorinrichtingkopen.nl

Direct naar de shop

Kantoormeubel configurator in 3D

Nieuw op de shop van Bowerkt kantoorinrichting is de 360 graden functionaliteit voor de configureerbare producten van de fabrikanten Dauphin, Febru, Herman Miller, Kohl, en Oka en Viasit.

De geselecteerde producten zoals bureaustoelen , kasten, bureaus en tafels zijn in de kleuren collectie van de fabrikant te selecteren en middels een 360 graden button vanuit alle invalshoeken te bekijken.
Het voordeel hiervan is de ook de achterzijde van een stoel in detail te zien is, of de structuur van het frame aan de onderzijde van de tafel. Kortom u kunt het product nog uitgebreider in de animatie bekijken voor dat u tot aanschaf over gaat.

Verder kunt u in de 3D 360 graden animatie optioneel alle kleuren en materialen aanpassen naar uw wens. Hebt u vragen hierover neem gerust contact met ons op wij helpen u graag.

Klik op een onderstaand logo om een voorbeeld te bekijken.

KOHL Febru OKA Herman Miller Viasit Dauphin

 

Viasit Drumback Actie

De Viasit Drumback heeft geen stoffering of netrug, maar combineert de voordelen van de twee basismogelijkheden. Het ontwerpidee van Martin Ballendat was om de bespanning – net als een trommelvel – over een rugdeel van polypropyleen te spannen. Het luchtige zitcomfort van een netweave rugleuning in combinatie met de stabiliteit van een doorlopende rugschaal.

De comfortabele, robuuste Drumback vergaderstoelen, bestaande uit een uniek doorlopende zitschaal, geven een goede indruk bij de gebruikers. De zitting en de rugleuning lopen vrijwel naadloos in elkaar over en zorgen samen met het sledeframe, of als draaistoel met kruisvoet, voor een elegante visuele uitstraling. Er is de keuze uit 17 stofkleuren uit het Harlequin programma.

Ondanks zijn lichte en filgrane uitstraling, hebben de Drumback slede en vierpoots vergaderstoelen een comfortabel en robuust karakter. Het doorlopende frame met de geïntegreerde armleuningen geven de rugleuning een zwevende dimensie en mede daardoor een sluitende aanvulling op het Drumback programma. Voor de rugleuning is er de keuze uit de Harlequin stof met zijn 17 kleuren en daarnaast voor de zitting nog eens meer dan 100 stoffen uit de Viasit collectie.

De Viasit Drumback heeft al diverse prestigieuze prijzen in de wacht gesleept zoals de German Brand Award 2017 , Good Design Award en Green Product Award 2017.

Ter introductie is de Viasit Drumback nu in complete NPR uitvoering in de actie.

Bezoek onze webshop voor de Drumback actie

RBM Noor

De RBM Noor is een moderne klassieker en markeert een nieuw begin. Een collectie kantine- en vergaderstoelen die werkplekken en sociale ontmoetingsplaatsen nieuw leven inblaast. Maak kennis met een uitgebreide collectie kleurrijke en eenvoudig te combineren stoelen voor alle doeleinden, ruimtes en omgevingen. Noor, wat staat voor Noorderlicht, combineert, sfeer, functionaliteit en gebruiksgemak voor plezierige vergaderingen en gezellig samenzijn. Een collectie met een Scandinavische identiteit en oog voor het milieu. RBM – Vitalising Space & Relations. Ontwerp: Form Us With Love, StokkeAustad, Susanne Grønlund/Grønlund Design en Scandinavian Business Seating design team.

Klassieke Scandinavische kwaliteit en functionaliteit
Slanke lichtgewicht en eenvoudig in te zetten, op te stellen, te stapelen, op te slaan en schoon te maken. De RBM Noor is ontworpen voor uw plezier en gemak. Dankzij de hoge kwaliteit en de uitstekende ergonomie biedt Noor een comfortabele zitervaring. De 8 mm kuip en de organische 3D-vorm zorgen voor vriendelijke vormen en oppervlakken, optimaal contact en ondersteuning. Geschikt voor jong en oud, voor heren in pak en trendy jonge mensen, voor iedereen, ook voor jou.

Een gemakkelijk combineerbare en kleurrijke collectie
U kiest uw favoriete model, materiaal en kleur. De polypropyleenzittingen zijn verkrijgbaar in vijf kleuren . De 3D-fineerzittingen zijn verkrijgbaar in een eiken, beuken of donker gevlekt essen uitvoering. Bekleding naar keuze. Het model met 4 poten en met het sledeframe zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en afwerkingen. Net als de armleggers. De houten poten zijn van geolied en donker gevlekt eiken, het aluminium onderstel is zwart,  gepolijst of wit. Er is een RBM Noor voor ieder doel en voor iedere vorm van interactie.

 


Dauphin zitcollectie

Dauphin lost zitproblemen op. Deze filosofie staat centraal binnen deze Duitse toonaangevende bureaustoelen fabrikant.Sinds de oprichting in 1969 heeft Dauphin deze filosofie in het zitten van de mens op kantoren conferentie ruimtes ontvangst ruimtes.Met aandacht voor de geneeskunde,ergonomie technologie en de ecologie ontstaat de verbinding tot unieke zit concepten. De meeste producten voldoen aan het label “Quality Office” wat de veiligheid en de functionaliteit combineert met de gezondheid van de zittende mens. Hieronder een greep uit het diverse assortiment van Dauphin.

 

Dauphin Atelier - Bowerkt KantoorinrichtingAtelier
De comfortabele lounge-elementen onderscheiden zich door hun tijdloze, klassieke design. Wie hier plaatsneemt, kan zich even uit de hectische buitenwereld terugtrekken voor een ongestoord gesprek of om zijn gedachten de vrije loop te laten.

Direct naar de shop

 

Dauphin JustMagic - Bowerkt Kantoorinrichting@Just Magic 2
In de moderne werkomgeving speelt het zich snel kunnen aanpassen aan de wisselende omstandigheden op kantoor een steeds belangrijkere rol. Dat maakt de Dauphin @Just magic2 de perfecte keuze: met twee verschillende designs (stoffering/netstof), drie verschillende rugleuning hoogtes en twee verschillende mechanieken laat hij namelijk niets te wensen over. Daarbij voldoet elk van deze bureaustoelen dankzij zijn volledige uitvoering al standaard aan de eisen die op dit moment aan bureaustoelen worden gesteld. Aantrekkelijke, bijpassende bezoekersstoelen maken het assortiment compleet.

Direct naar de shop

 

Dauphin Bionic - Bowerkt KantoorinrichtingBionic
Met “Bionic” presenteert Dauphin de eerste volledig automatische draaistoel. Het innovatieve stoelmechanisme herkent het gewicht en de bewegingen van de gebruiker en zorgt automatisch voor een altijd correcte tegendruk van de rugleuning en een optimale vorm van de lendensteun. Een tot dusver wereldwijd unieke innovatie is de nieuwe automatische diepte-instelling van de lendensteun van “Bionic”, die automatisch door het bewegingsverloop van de stoel wordt gestuurd en voortdurend de ideale vorm van de rugleuning garandeert.

Direct naar de shop

 

 

Dauphin InTouch - Bowerkt KantoorinrichtingInTouch
InTouch volgt zowel met zijn driedelige zitschaal als met de op het lichaams-profiel afgestemde rugleuning de bewegingen van de gebruiker en zorgt daarmee voor perfecte zitharmonie. Soepel en organisch steunt het nieuwe elastische en flexibele Dauphin-zitsysteem het gehele houdings- en bewegingsapparaat voortdurend in direct contact met het lichaam.

Direct naar de shop

 

 

Dauphin Lordo - Bowerkt KantoorinrichtingLordo
Dynamisch zitten bij de dagelijkse werkzaamheden zonder moe te worden – daarvoor ontwikkelde Martin Ballendat de Lordo met een geheel eigen, uniek design. Dankzij alternatieve mechaniekconcepten en doordachte bewegingstechnologieën voor de rugleuningen volgt de stoelanatomie de bewegingen van de gebruiker synchroon en ergonomisch perfect. Zo blijft het lichaam altijd in het lood.

Direct naar de shop

 

Dauphin Shape - Bowerkt KantoorinrichtingShape
De beproefde, succesvolle allrounder-serie Shape, biedt ergonomisch perfecte zitoplossingen die in de behoeften van zowel erg grote als erg kleine mensen voorzien. Optimaal zitcomfort is daarmee gegarandeerd voor iedere werksituatie en ieder budget.

Direct naar de shop

 

 

Speed-O
Ecologisch ontworpen, ergonomisch perfect uitgevoerd met synchrone, automatische aanpassing aan het gewicht en met een individuele look. Supersnel en eenvoudig, zonder gereedschap, ter plaatse bij levering te monteren en in gebruik te nemen.
Een markante, kunststof schaal als blikvanger in een trendy kleurconcept maakt de look compleet.

Direct naar de shop

 

Dauphin XCode - Bowerkt KantoorinrichtingX-Code
Bij X-Code kiest iedereen zelf wat hem of haar tot een gelukkige bezitter maakt. De ingrediënten zijn klassieke kussens of innovatieve netstoffen, trendy kleuren of tijdloze nuances en niet in de laatste plaats een chique rugleuningschaal in zwart of
wit. Klasse zijn als altijd de details, in dit geval met name de styling van de rugleuningstof ‘Wovenit’. Deze is niet alleen vederlicht, chic en meerdimensionaal, maar kan ook in één enkel productiestadium afvalvrij worden geproduceerd.

Direct naar de shop

 

Dauphin Human Design BV - Bowerkt Kantoorinrichting

Onderscheiding voor Viasit door de Duitse raad voor vormgeving

Bureaustoel Drumback overtuigt door topdesign, kwaliteit en duurzaamheid

De raad voor vormgeving, de Duitse instantie ter bevordering en beoordeling van merkmanagement en productdesign, heeft Viasit onderscheiden met de ‘German Brand Award’ wegens ‘uitstekend merkmanagement’ in de categorie ‘Kantoor- en schrijfbenodigdheden’ en daarbij de innoverende bureaustoel ‘Drumback’ als voorbeeld genomen. Directeur Thomas Schmeer heeft op 29 juni jl. in Berlijn de onderscheiding in ontvangst genomen.

De Drumback overtuigde door het innovatieve design van Martin Ballendat, die de voordelen van een netweave rugleuning wist te combineren met die van een gestoffeerde rugleuning, waaraan deze stoel ook zijn naam te danken heeft. Vergelijkbaar met een trommel wordt er een stoffering over een gebogen, vast rugdeel gespannen waardoor het zitcomfort van een stoel met stoffering wordt geboden die tegelijkertijd luchtig en licht is als een stoel met netweave rugleuning. Daarnaast heeft deze stoel een doordachte browser gebaseerde HTML5 online gebruiksaanwijzing, gebruikersvriendelijke symbolen op de geïntegreerde bedieningselementen aan de stoel en in vergelijking met de traditionele bureaustoelen, een beduidend kleinere ecologische voetafdruk.

“Deze onderscheiding vormt de erkenning voor onze inspanningen om de merkidentiteit van Viasit te verscherpen en hoger te positioneren door een steeds duidelijkere bedrijfsspecifieke designtaal”, aldus Directeur Thomas Schmeer. De in 1980 opgerichte en in het Saarland gevestigde onderneming die oorspronkelijk zuiver als producent van zitmeubilair voor kantoor is begonnen, heeft in de afgelopen jaren haar productassortiment stap voor stap uitgebouwd. In samenwerking met externe designers zoals Martin Ballendat, het kantoor Palma Kunkel, Ralf Umland en anderen, vindt Viasit oplossingen voor de verbinding van werkplekken en communicatieruimten in open kantoorruimtes, voor duurzaamheid en de integratie van wonen en werken.

De German Brand Award voegt zich in een lange rij van gerenommeerde nationale en internationale designprijzen die de Viasit producten steeds weer weten te behalen. Zo is de ‘Drumback’ ook onderscheiden voor de ‘Green Product Award 2017’.

Viasit is nu officieel een ‘groot Duits merk’

Al sinds mei 2017 is Viasit Bürositzmöbel GmbH een uitgenodigd lid van de raad voor vormgeving (‘German Design Council’). Voor het lidmaatschap van deze instantie worden uitsluitend bedrijven uitgenodigd die zich onderscheiden door uitstekende prestaties en successen op het gebied van design en merkmanagement. Onder dit illustere gezelschap, waartoe onder andere internationale merken als Porsche, Adidas en Rolf Benz behoren, mag de middelgrote kantoormeubelproducent uit het Saarland zich nu ook scharen. Daarmee zal Viasit vertegenwoordigd zijn in uitgave 2017 van de jaarlijks verschijnende catalogus ‘De grote Duitse merken’.

Over de Raad van vormgeving

De Raad van vormgeving werd in 1953 in het leven geroepen door de eerste Duitse bondsdag. Deze Duitse stichting, die tot taak heeft de Duitse economie bij de implementatie van design als economische en culturele factoren te ondersteunen, bestaat momenteel uit meer dan 260 ondernemingen uit verschillende gebieden van de voor design relevante Duitse industrie. Tot deze selecte kring behoren onder andere ook wereldwijd bekende merken als Porsche, Adidas, Daimler, Hülsta, Rosenthal, Rolf Benz en WMF. In Frankfurt is de raad vooral bekend vanwege de jaarlijkse uitreiking van de German Design Awards in het kader van de beurs Ambiente.

Viasit Drumback actie

De ster van de Orgatec nu in uw showroom ! Nog maar net geïntroduceerd en de Drumback is nu al genomineerd voor de “German Brand Award 2017” en door het vaktijdschrift FACTS als zeer goed beoordeeld. De Drumback is de stoel voor de mobiele generatie: Kompleet uitgerust, ergonomisch, elegant, milieuvriendelijk en duurzaam.

–  De Drumback heeft geen rugkussen, daarom is deze duurzaam en milieuvriendelijk.
–  De Stof van de rugleuning is over de stabiele rugschaal van polypropyleen bespannen en combineert daardoor de voordelen van zowel een netweave rugleuning als een gestoffeerde rugleuning.
–  Design: Martin Ballendat

Standaard uitrusting:
–  Intuïtief bedienbare zithoogte verstelling en zitdiepte verstelling – Rugschaal polypropyleen in ijzergrijs of telegrijs – Wielen voor zowel harde als zachte ondergrond – Automatische instelling van de weerstand
Uitrusting „feel the beat“:

– 2D armleuningen –  Stoffering zitting, collectie Atlantic van Gabriel –  Stoffering rugleuning, collectie Harlequin van Gabrie

Bezoek onze webshop om de Drumback te bestellen!

Köhl Air-seat

Blijf in beweging met de Köhl air-seat. Goed zitten is bewegend zitten.

Voor meer beweging bij het dagelijks zitten is er de KÖHL AIRSEAT, met een in de zitting geïntrigeerd 2-kamer luchtkussen, welke individueel instelbaar is. De KÖHL AIR-SEAT zorgt voor multidimensionale microbewegingen en traint door frequente spanningswisseling ook de dieper liggende rugspieren. Het uitbalanceren van de KÖHL AIR-SEAT door lichte laterale kanteling van het bekken activeert de spieren en optimaliseert de zithouding.

 

Beter voor uw gezondheid en prestaties

De KÖHL® AIR-SEAT zorgt voor multidimensionale microbewegingen en traint door frequente spanningswisseling ook de dieper liggende rugspieren. Het uitbalanceren van de KÖHL® AIR-SEAT door lichte laterale kanteling van het bekken activeert de spieren en optimaliseert de zithouding. Het systeem is daarbij zo ontworpen dat het de gebruiker ondersteunt, maar overmatig “schommelen” voorkomt en daarmee in alle bewegingsrichtingen stabiliteit garandeert. Door een zeer gebruiksvriendelijk ventiel is de luchtdruk van de KÖHL® AIR-SEAT eenvoudig met een drukknop in te stellen op de persoonlijke gewenste beweging en lichaamsgewicht van de gebruiker.

De KÖHL® AIR-SEAT is volledig in de zitting geïntegreerd en heeft het voordeel dat het ook naderhand zonder gereedschap in bestaande modellen zoals SELLO®, ANTEO® en AUREO® kan worden toegepast. Dankzij de Clip-zitting is het een snelle omwisseling door een eenvoudige handeling.

Enkele voordelen van de Köhl air-seat zijn:

 • Betere voeding van de tussenwervelschijven
 • Trainen van de rugspieren
 • Verhoogd comfort vanwege individuele instelbaarheid
 • Direct verlichting bij rugklachten door microbewegingen
 • Preventie van rugproblemen

Bezoek onze webshop en configureer een Köhl stoel met Airseat!

Herman Miller Aeron Remastered

EEN EVOLUTIE VAN EEN REVOLUTIE

Toen Aeron in 1994 voor het eerst werd uitgebracht, was het een stoel zoals de wereld die nog nooit had gezien. Hij veranderde niet alleen hoe mensen zaten, maar ook hun denkwijze van wat een stoel zou kunnen zijn. Sinds die tijd is er echter veel veranderd, dus was het logisch dat Aeron ook moest veranderen.

Maar hoe hebben we een van de meest iconische en geliefde stoelen ter wereld verbeterd? We hebben mede-ontwerper Don Chadwick in de arm genomen om opnieuw de ontwerpcriteria te onderzoeken die hem en Bill Stumpf tot de oorspronkelijke stoel brachten, in de context van het werk en de technologie van vandaag. Met sterkere, slimmere materialen, betere aanpassingsmogelijkheden, nieuwe afwerkingsopties en een gezondere, comfortabeler zithouding, hebben we de Aeron-stoel niet zomaar nagemaakt of aangepast – we hebben hem opnieuw ontworpen.

ALLESOMVATTEND ONTWERP

Met stoelen geldt dat niet iedereen dezelfde maat past. Op basis van een ‘ends-to-the-middle’ ontwerpaanpak wordt Aeron geleverd in drie maten die een pasvorm bieden die inclusief is in plaats van exclusief – en hetzelfde comfort als elke andere stoel bieden voor het grootste scala aan antropometrische lichaamstypes.

ONTWORPEN VOOR MEER OMGEVINGEN

 Geleid door de inzichten van Stumpf over ‘visueel comfort’ en Chadwicks scherpe oog voor esthetisch detail is Aeron ontworpen in harmonie met de omgeving waarin hij werd geplaatst. In het besef dat de meeste omgevingen tegenwoordig er compleet anders uitzien en aanvoelen, zijn de kleuren, materialen en afwerkingen van Aeron volledig herzien ter verbetering van moderne omgevingen. Voor het eerst wordt Aeron aangeboden in drie holistisch samengestelde materiaalpaletten die geen verdere uitleg behoeven: Mineral, Carbon en Graphite.

NATUURLIJKE HOUDING

Dankzij het originele ontwerp van Aeron is het mogelijk om de kantelhoek en weerstand aan te passen naar wens van de gebruiker. Afhankelijk van de schaal van een persoon, gaat het daarbij om maximaal 50 keer draaien van het kantelmechanisme. De geremasterde stoel biedt bijgewerkte gebruikersafstellingen voor intuïtief fijn afstemmen; dankzij vorderingen in engineering kon Herman Miller het aantal keer draaien en kantelen en de tijd die nodig was om een persoonlijke pasvorm te kiezen beperken. Nu kan de gebruiker aangepast achteroverleunen met minimale inspanning. Daarnaast beweegt een bijgewerkt armmechanisme omhoog en omlaag en kantelt in en uit, net zoals in de oorspronkelijke Aeron-stoel, maar met een grotere mate van personalisering dankzij aanpassingen van voor naar achter.

Bezoek onze webshop om de nieuwe Aeron stoel te configureren

 

Viasit complete bureaustoelen collectie

Viasit complete bureaustoelen collectie

Het nieuwe Viasit Businesspoint in ons kantoorlab is dé plek om de complete collectie van Viasit uitgebreid te bekijken en te proefzitten.  De stoffenwand en aanwezige boeken met kleurstalen geven u de mogelijkheid om alle mogelijke kleuren rustig te beoordelen. Wij helpen u graag verder in onze showroom!

 

Impulse
De complete productfamilie van de collectie Impulse is gebaseerd op een modulair concept voor de individuele configuratie van uw draaistoel. Verschuifbare zitting, automatische zittingshoekverstelling en onderrugsteun vormen samen met het aluminium voetkruis, de neksteun en de verschillende armleuningen een groot aantal opties waaruit u uw Impulse kunt samenstellen.

Direct naar de shop

 

Klikit
De Klikit heeft een slank en gevormd frame uit gebogen draadstaal, De zitting en de rugleuning kunnen gemakkelijk en eenvoudig worden ingeklikt, vandaar de naam Klikit. De heldere en slanke lijnen verraden de Italiaanse roots en bepalen de vormgeving van het model. Klikit kan worden uitgerust met een gestoffeerde of kunststof rugleuning. Voor nog meer comfort kunnen er slanke armleuningen worden geplaatst. Het aluminium voetenkruis zorgt voor extra stabiliteit.

Direct naar de shop

 

viasit_linea-bowerktLinea
De draaistoel van de designserie linea – ons succesmodel- met zijn heel speciale ergonomie en individueel rugdesign maakt flexibel en ontspannen werken mogelijk. Met de verschillende bedieningsfuncties, zoals de rugtegendrukinstelling en de hendel voor het verstellen van de breedte van de armleuning, kunt u de linea individueel aanpassen aan uw lichaam en uw lievelingspositie.

Direct naar de shop

 

 

Pure
Luxueus en tijdloos. pure is de klassieke conferentiedraaizetel uit het huis viasit. Strakke lijnen, een hoge verwerkingskwaliteit en beste zitcomfort maken de pure tot de optimale keuze voor de besprekingskamer. En de pure verlegt grenzen: zijn decente look en de hoogwaardige materiaalkeuze verlenen aan de pure een heel bijzondere, tijdloos-elegante touch.

Direct naar de shop

 

Re-Pend
Voor actief werken in een groep hebben we stoelen nodig die kunnen rijden, draaien en dynamische bewegingen naar achteren en naar voren mogelijk maken. re-pend bereikt dit door zijn slimme pendelconcept en lichte en subtiele design.
re-pend heeft geen complexe technologie nodig. De slimme positie van het draaipunt maakt het mogelijk om de volledige beweging te realiseren door middel van niet meer dan een ingebed gelegeerd gevulkaniseerd rubber.

Direct naar de shop

 

 

Scope
De draaistoel scope bekoort met zijn concept van de geïntegreerde functies: Tien individueel verstelbare bedieningsfuncties zijn gebruiksvriendelijk en passend geïntegreerd in de stoel. Zij het basics zoals de verstelling van de stoelhoogte of vergrendeling van de ruginclinatie of zijn het  special-features zoals de instelling van de veerkracht of lendenverstelling – zijn multifunctionaliteit laat de scope draaistoel gegarandeerd bevorderen tot uw persoonlijke lieveling. Met de collection scope hebben we een zeer innovatieve productlijn met richtinggevende ergonomische en vormgevende eigenschappen gecreëerd.

Direct naar de shop

 

 

Toro
De Toro 24 uurs bureaustoel van Viasit reageert flexibel op de stijgende eisen en langere werktijden in het alledaagse, maar misschien wat hectische bureauleven. Door de 12 afzonderlijke instelbare bedieningsfuncties kunt u de bureaustoel volledig naar uw lichaam aanpassen.De stoel heeft een relax-synchroonmechaniek met zijdelingse veerkracht instelling en een bijzonder brede openingshoek van wel 20 graden, vergrendelbaar in 11 posities. Standaard kunt u de zitdiepte van de Toro 24 uurs bureaustoel instellen. Omdat deze bureaustoel gemaakt is voor het 24 uurs werk- en kantoorleven is de stoel opgevuld met hoogwaardige comfort-schuimbekleding in de rugleuning en een zakveerkern in de zitting. De stoel wordt bekleed met een hoogwaardige 24 uurs bekleding of 24 uurs kwaliteit leer.

Direct naar de shop

 

Herman Miller bureaustoelen collectie compleet in onze showroom

Herman Miller bureaustoelen collectie compleet in onze showroom

De complete Herman Miller collectie is uitgebreid uit te testen in ons vernieuwde kantoorlab. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de stofkaarten en kleurstalen eens in het echt te bekijken.

 

Aeron
Hoewel zijn iconische vorm grotendeels ongewijzigd is gebleven, is de Aeron-stoel van onder tot boven opnieuw ontworpen om beter aan te sluiten op het werk van vandaag de dag. Ze deden dit op basis van het meest recente onderzoek met betrekking tot de wetenschap van het zitten en ontwikkelingen in materialen, productie en technologie. De Aeron B versie is geschikt voor personen tot en met 147 kg. De Aeron C is geschikt voor personen tot en met 158 kg. Download hier een illustratie over de verschillende maten.

Direct naar de shop

 

Celle
Celle-bureaustoelen en krukken delen hetzelfde betrouwbare, robuuste ontwerp waardoor ze geschikt zijn voor een grote diversiteit van mensen en omgevingen. Kenmerkend voor beide is de Cellular Suspension, een zeer geavanceerd systeem van polymeercellen en -lussen die ondersteuning bieden en op de verschillende delen van het lichaam reageren. De Celle is getest door personen tot en met 136 kg.

Direct naar de shop

 

Cosm
Ga in een Cosm zitten en u zou zomaar kunnen vergeten dat u überhaupt in een stoel zit. Het doordachte ergonomische design reageert onmiddellijk op uw lichaam, beweging en houding, en biedt een natuurlijke balans en volledige ondersteuning. De automatische Harmonic Tilt van Cosm, de Intercept-suspensie en het flexibele frame werken samen om u een gevoel van gewichtloosheid te geven.

Direct naar de shop

 

Embodyembody
Embody begon met het erkennen van een probleem waar nog geen oplossing voor bestond: het gebrek aan fysieke harmonie tussen mensen en hun technologie. Door teveel tijd kwijt te zijn aan de interactie met diverse apparaten waarbij je alleen de vingers gebruikt, kun je stijf en moe worden omdat onze lichamen gemaakt zijn om te bewegen. Met Embody wilden ontwerpers Bill Stumpf en Jeff Weber dit probleem aanpakken. De Embody is geschikt voor personen tot en met 136 kg.

Direct naar de shop

 

Keynkeyn
De Keyn stoelenlijn is een reeks vergader- en bijzetstoelen die reactieve beweging en direct comfort bieden. Het ontwerp van de Londense firma forpeople gebruikt vier belangrijke onderdelen voor het creëren van elk model in de groep, zodat elke stoel dezelfde visuele aantrekkingskracht behoudt. Voor extra comfort reageert de CradleFlex-beweging van Keyn op veranderingen van houding door tot 10 graden te kantelen.

Direct naar de shop

 

Lino
Lino biedt wetenschappelijk ondersteund comfort en een breed scala aan esthetische opties voor uw werkplek of thuis. De voorgevormde zitting van Lino werkt samen met de hoogwaardige Duo-suspensie voor totale ondersteuning van de wervelkolom. De ademende suspensie heeft een geïntegreerde ondersteuning voor de rug dankzij een composiet van verschillende draadspanningen.

Direct naar de shop

 

Mirra 2
Ondersteuning voor zitbeweging start met een flexibele, maar goed ondersteunende stoel die uw lichaam vrij en natuurlijk laat bewegen. De lus-rugleuning van de Mirra 2 biedt beweegbaarheid, waardoor u zich kunt uitrekken en iets boven u kunt pakken, terwijl de Harmonic 2 tilt voor een soepel en gebalanceerd gevoel zorgt wanneer u achterover leunt. De Mirra 2 is geschikt voor personen tot en met 159 kg.

Direct naar de shop

 

Saylsayl
Dankzij de 3D Intelligent rugleuning met bespanning van de Sayl kunt u bewegen en uitstrekken, wat een gezonde balans oplevert tussen ondersteuning en bewegingsvrijheid. De elastomeerdraden van de ophanging in de rugleuning variëren in dikte en in spanning, waardoor ze meer ondersteuning bieden in de transitiegebieden langs de ruggengraat en minder op andere plekken, zodat u onbelemmerd in de stoel kunt bewegen. De Sayl is geschikt voor personen tot en met 158 kg.

Direct naar de shop

 

setuSetu
Dankzij materiaalinnovaties hebben Setu-stoelen hun unieke combinatie van kracht en flexibiliteit gekregen. De Kinematic Spine gebruikt twee soorten polypropyleen om de weerstand te regelen wanneer u achterover leunt. Het buigt en beweegt met elke beweging mee, zodat het reageert op de natuurlijke beweging van uw lichaam. Met de Setu-fauteuil kunt u uw ideale leunpositie kiezen zonder ook maar één verstelling te doen. De Setu is geschikt voor personen tot en met 130 kg.

Direct naar de shop

 

Verus
Verus zet een nieuwe standaard voor betaalbare bureaustoelen. Efficiënt ontworpen en ontwikkeld op ergonomische stabilisering en ondersteuning, biedt hij mensen zowel korte- als langetermijncomfort, voor een even comfortabele prijs.
Met een ingetogen, veelzijdig design in een reeks van kleuren en stoffen en opties voor een suspensie- en TriFlex-rugleuning, sluit de Verus zich met gemak bij iedere esthetiek aan.

Direct naar de shop

 

 

Herman miller introduceert ‘Keyn’ bezoekersstoel

Herman Miller introduceert Keyn, stoelen met flexibel comfort

Herman Miller heeft samen met het in Londen gevestigde ontwerpbureau forpeople gewerkt aan de ontwikkeling van de Keyn Chair Group, een reeks vergader- en bijzetstoelen die reageren op bewegingen en direct comfort bieden in ruimtes waar wordt samengewerkt. De Keyn Chair Group bouwt voort op de uitgebreide kennis die Herman Miller heeft van ruimtes waar wordt samengewerkt, en met de specifieke expertise van het bedrijf is een geheel nieuwe categorie hoogwaardige stoelen ontwikkeld.

Stephen Perkins, vicepresident International Research, Design and Development bij Herman Miller, licht dit toe: “Uit ons onderzoek weten we dat mensen die zitten, gemiddeld 53 keer per uur bewegen. Stoelen in vergaderruimtes zijn meestal inflexibel, wat betekent dat de natuurlijke bewegingen van de gebruiker niet worden gestimuleerd of ondersteund. Daardoor verliezen mensen hun aandacht voor de vergadering naarmate ze zich minder comfortabel voelen. De Keyn Chair Group is ontworpen om op de bewegingen van gebruikers te reageren en het lichaam te ondersteunen terwijl ze zich op de stoel bewegen.”

Keyn biedt direct zitcomfort dankzij de voorgevormde zetel uit één stuk. Met het unieke CradleFlex-systeem van Herman Miller reageert de stoel op de bewegingen van de gebruiker wanneer die zijn positie aanpast. De rugleuning verstelt zich soepel 10 graden naar achteren terwijl tegelijk het zit oppervlak naar voren schuift.

Verhaal achter het product
De Keyn stoelenlijn is een reeks vergader- en bijzetstoelen die reactieve beweging en direct comfort bieden. Het ontwerp van de Londense firma forpeople gebruikt vier belangrijke onderdelen voor het creëren van elk model in de groep, zodat elke stoel dezelfde visuele aantrekkingskracht behoudt. Voor extra comfort reageert de CradleFlex-beweging van Keyn op veranderingen van houding door tot 10 graden te kantelen.

Reactieve beweging
De gepatenteerde CradleFlex-beweging van Keyn reageert op uw lichaam wanneer u van houding verandert. Het kantelt moeiteloos tot 10 graden terwijl de zitting tegelijkertijd vooruit beweegt. Alle varianten van de Keyn bezoekersstoel hebben dezelfde CradleFlex-beweging. Het ondersteunt uw veranderende houding, waardoor u comfortabel en gefocust blijft.

Universeel elegant
Een belangrijke overweging van de ontwerpbenadering van forpeople was om ervoor te zorgen dat elke variant van de stoel dezelfde visuele aantrekkingskracht heeft. Om dit te bereiken, hebben ze een ontwerp gecreëerd dat is gebaseerd op vier belangrijke onderdelen: het onderstel, de zit schaal, de zitting en verschillende bekledingsopties van textiel of leer. Het gedetailleerde patroon van de stoel draagt niet alleen bij aan het lichtgewicht uiterlijk, maar biedt ook ventilatie om u koel te houden.

 Stoelenlijn
Door het onderstel, de afwerking en de bekleding te wijzigen, kan de Keyn Chair Group worden afgestemd op gebruik in een café, vergaderruimte, workshopruimte of directiekamer. Om welk model het ook gaat, elke stoel reageert op uw bewegingen en biedt hetzelfde directe comfort. Dankzij het vrijwel eindeloze aantal combinaties is Keyn altijd een goede aanvulling op onze bestaande stoelen, van de door Studio 7.5 ontworpen Mirra 2-stoel tot de iconische Aeron-stoel van Stumpf en Chadwick.

Stel nu uw eigen Herman Miller Keyn stoel samen op onze webshop!

Heropening kantoorlab Bowerkt

Op donderdag 30 juni 2016 heeft Bowerkt aan de Dommelstraat 70 in Oss haar vernieuwde showroom heropend. Wij noemen het overigens een kantoorlab. In dit 700m2 grote kantoorlab wordt invulling gegeven aan thema’s als ergonomie, akoestiek, flexibel werken en ontmoeten.

‘Wandel’ eens door het nieuwe kantoorlab met onderstaande virtuele rondleiding!

Febru lounge en vergadermeubilair “Places” nieuw bij Bowerkt.

Febru lounge en vergadermeubilair

Het huidige vergaderen, overleggen en werken kan in de inspirerende omgeving van Febru Places.
Een uitgebreid programma van lounge meubelen, tafels, wanden en verlichting in modulaire opbouw.

Flexibel en uit te breiden in een vierkante vormen van 80*80 cm. De warme sfeer door een grote collectie van prachtige stoffen en de laatste trend collectie dekoren van van Febru. Warm en een natuurlijke uitstraling.
Met rechte en ronde vormen , hoog en laag, zijn er ontelbare combinaties te maken die voor vele prachtige en inspirerende conversaties leiden. Places creëert comfort zones en biedt ruimte en rust voor communicatie-opties.

Maak kennis met de mogelijkheden van Places van Febru bij Bowerkt kantoorinrichting.

Bezoek de webshop voor alle lounge producten

 

 

 

Viasit bureaustoelen configurator

Viasit bureaustoelen configurator

Nieuw bij Bowerkt is de Viasit bureaustoelen configurator. Wat doet een configurator van bureaustoelen?

Een configurator is een hulpmiddel om producten samen te stellen, of om getoonde producten aan te passen naar wens van de gebruiker. Door de vele varianten van Viasit bureaustoelen kan men gemakkelijk de diverse opties aanklikken en visueel maken op de stoel. De bureaustoelen configurator maakt dan het plaatje zoals men de stoel wenst te hebben.

De keuzes zijn o.a. voor de stof soorten en de stof kleuren, de armleggers,de kruisvoeten, opties zoals de lumbaalsteun of hoofdsteun. Alle opties en keuzes worden verwerkt in de juiste afbeelding.

Door het toepasssen van de unieke Viasit bureaustoelen configurator zijn alle prijzen van de gekozen opties en varianten direct zichtbaar. Hierdoor zijn keuze en bestel gemak met zeer grote stappen verbeterd, en word U als gebruiker op uw wenken bediend. Na de gemaakte keuzes zijn de bureaustoelen eenvoudig via het winkelmandje te bestellen en kunt snel genieten van uw aankoop in de juiste stoel.

De Viasit configurator is beschikbaar voor de series: Impuls, Linea, Torro, Scope, Puur, Vivida,F1 & Repend .

Heeft U vragen over de configurator, bel of mail ons.

Wilt U graag proef zitten op een van de Viasit stoelen, bezoek dan onze uitgebreide showroom met alle modellen.

Klik op onderstaande button dan kunt u direct aan de slag voor de juiste stoel.

Bezoek de webshop voor alle Viasit producten

 

 

 

 

Sesta Blog

Sesta Blog

Het nieuwe vergaderen, ontmoeten & flexwerken vraagt nieuwe concepten van de kantoormeubelfabrikanten . Met designer Alessio Pozzoli heeft Sesta de samenwerking gezocht voor dit project.

Het nieuwe programma Sesta Blog is een familie van stoelen, krukken, poefs, tafels, en wanden. Voor ontmoetings-ruimten, informele ruimten waar mensen makkelijk in een team kunnen werken. Ieder element van Blog is duurzaam ontwikkeld met het maximale gebruikersgemak. Van laag zitten met krukken en banken tot barkrukken om aan de hoge tafels te kunnen werken.

Bijpassende tafels en koppelelementen maken de collectie tot een flexibel geheel. Met materiaal zoals polyurethaan zijn in de krukken nieuwe toepassingen gevonden voor slijtvaste bekleding.

In de stoffencollectie is er o.a. keuze uit vele Gabriel stoffen.

Bezoek de webshop voor alle Sesta producten

 

 

 

Febrü Fashion speelt met oppervlakteprints in op individuele sfeerwensen in kantooromgevingen.

Febru Fashion

Kantooromgevingen worden niet alleen huiselijker, ook de behoefte aan wisselende interieurstijlen neemt toe. Het Duitse Febrü speelt hierop in door toepassing van nieuwe printtechnieken Febru Fashion op een veelheid aan oppervlaktes. Fabrü Fashion is de naam waarmee de innovatieve kantoormeubelproducent de nieuwe printmogelijkheden onder de aandacht brengt. Bureaubladen, deurpanelen, afscheidingswanden, akoestische panelen krijgen allemaal een unieke signatuur.

Febrü wordt in Nederland vertegenwoordigt door Bowerkt in Oss. Op de website van bowerkt.nl zijn verschillende voorbeelden te zien van het vernieuwende Febrü Fashion programma.

Over Febrü

Febrü is een Duitse producent van kantoormeubelen. Dankzij een voortdurend streven naar innovaties in combinatie met duurzaamheid, wordt Febrü gezien als één van de meest toonaangevende en gerespecteerde fabrikanten van kantoormeubelen. De ontwerp- en designkwaliteiten van Febrü zijn bekroond met Red Dot Design Awards in 2009 en 2012.

Over Bowerkt

Bowerkt is aanbieder van kantoormeubel- en inrichtingsoplossingen. Van bureau tot opbergmeubel en van verlichting tot akoestische scheidingswanden. Bowerkt is vertegenwoordiger van Febrü in Nederland.

Contactinformatie:
Bowerkt BV
www.bowerkt.nl
Dommelstraat 70
5347JL Oss

Contactpersoon:
Dhr. Wolke Buijs
info@bowerkt.nl
0412-627111

Receptiebalie

Receptiebalies

Voor de ontvangst van uw gasten en bezoekers is een mooie en functionele receptiebalie het visitekaartje van uw bedrijf . Met alle apparatuur netjes op de juiste plaats kunt u uw bezoekers verwelkomen. Met kleuren en prints maakt u de  balie persoonlijk en afgestemd op uw bedrijf of organisatie. Voor de juiste afmeting, kleur en materiaal oplossing neem gerust contact met ons op wij zoeken het graag voor u uit en maken het passende voorstel.

Informeer naar de actie met gratis print op uw receptiebalie. Uw eigen print of gekozen foto geprint op de voorzijde van uw balie.

Febru Meeting

Febru meeting

Fraaie meubels bij Bowerkt voor vergaderen, flex-werkplekken, lunchen in het kantoor, de kantine, de lobby, de ontvangsthal, de vergaderkamer of bibliotheek.

Of u nu wilt zitten of staan beide oplossingen zijn in Febru Meeting voorhanden. In warme hout tinten of gecombineerd met hippe kleuren. Met verlichting en bekabelingsmogelijkheden als verdere opties uit te voeren. In vele standaard maten en natuurlijk ook op een door U gewenste maat aan te passen.

Bowerkt is gastheer van ‘joost netwerkt’ kennisevent

Bowerkt Kantoorinrichting is gastheer van ‘joost netwerkt’ kennisevent

Specialisten delen kennis voor ondernemers op dinsdag 17 maart

Oss. Bowerkt, www.bowerkt.nl, zet op dinsdag 17  maart 2015 de deuren van haar showroom open voor het kennisevent van ‘joost’ netwerkt. Tijdens deze namiddag presenteren maar liefst 21 leden van de Osse ondernemersnetwerkclub hun dienstenaanbod voor ondernemers uit de regio. Ook ZZp’ers zijn van harte welkom. Naast relevante informatie over een ergonomische werkplekken door Bowerkt, krijgen bezoekende ondernemers de kans om hun kennis te vergroten over verkoop, marketing, juridische zaken, hr, fiscaliteit, financiering en wordt ook een inkijkje gegeven in de winkelstraat van de toekomst. Daarnaast vinden ook nog enkele ronde tafel discussies plaats en zijn er presentaties door een advocaat, een wijnspecialist en een fitnessspecialist. Het gratis kennisevent start om 15.30 uur. Het adres van Bowerkt is Dommelstraat 70 in Oss.

Over Bowerkt.

Bowerkt is een toonaangevende kantoorinrichter in de regio en ver daarbuiten. Dankzij een kwalitatieve topcollectie kantoormeubelen, opbergsystemen, scheidingswanden en akoestische oplossingen, is Bowerkt uitgegroeid tot vaste leverancier bij tal van organisaties zoals universiteiten, gemeentes, banken en uiteenlopende bedrijven. De sterke reputatie van Bowerkt is vooral te danken aan een sterke expertise en een onnavolgbare service. Naast online verkoop via bowerkt.nl en kantoorinrichtingkopen.nl presenteert Bowerkt een uitgebreide collectie kantoormeubelen en accessoires in haar showroom van 700 vierkante meter.

 

Over joost netwerkt

joost is een actieve ondernemersclub voor ondernemers uit Oss en de nabije omgeving. Een doel van joost is om verbindingen en samenwerkingen tot stand te brengen tussen ondernemers. Daarbij wordt ook veel aandacht gegeven aan de uitwisseling van kennis. Daartoe organiseert joost meerdere keren per jaar een netwerkbijeenkomst. Elke ondernemer is van harte welkom bij joost.

 

Voor meer informatie en aanmelden, ga naar Joostnetwerkt.nl

Swopper laat U bewegend zitten , test hem bij Bowerkt

Swopper : bewegend zitten.

De Swopper zit concept, nieuw in onze collectie en te zien en te testen in onze showroom.

Het unieke aan de Swopper is het bewegend zitten. Met een actievere zithouding en meer beweging kunnen we  diverse klachten voorkomen. Een uur per dag op de Swopper voorkomt rugklachten, uw spieren worden geactiveerd. Uw doorbloeding verbeterd door het aan en ontspannen van spieren, resultaat minder vermoeid.

Door het unieke speciale veersysteem kunt U bewegen en zitten tegelijk u bent onbewust een klein beetje in de sportschool. De spieren zullen u dankbaar zijn en u klachten verdwijnen.Met een geleidelijke opbouw van tijd zit u steeds langer op de Stoel en blijft u een gezonder mens.Voor op het kantoor, thuis, aan de vergadertafel en nog veel meer plaatsen waar u bewegend wilt zitten.

Bezoek de webshop voor alle swopper producten

swopper bewegend zitten bij bowerkt01

Viasit TRI design vergadertafels

 

Viasit TRI Design vergadertafel.

Nieuw in de collectie zijn de Viasit TRI design vergadertafels.

Een unieke constructie van 2  vrijstaande poten als variant op de kolompoten,met een optimale stabiliteit.

Met toepassing van hoogwaardige materialen creëert U een  unieke vergader en ook een elegante werkplek.

Met opties voor glas en melamine grafiet  bladen. Afmetingen 200, 220 en 240 cm breed. Diepte van het blad is 100 cm.

Frame kleuren TRI design vergadertafels in wit gelakt of mat zwart.

Webshop voor Viasit TRI Design vergadertafels

Viasit vergadertafels TRI designViasit TRI design vergadertafels

Akoestische scheidingswanden B-Move

Akoestische scheidingswanden B-Move

Nieuw in de collectie volledig rondom gestoffeerde akoestische scheidingswanden B-Move. Met en prachtige stoffen collectie geeft uw  de werkplek  meer sfeer en U creëert een rustige werkomgeving. Een combinatie van vloer staande wanden en desk-up wanden in vele maten geven U alle vrijheid tot een perfecte invulling van Uw werkruimte.

Lees meer 

Herman Miller Mirra 2

Herman Miller Mirra 2 bureaustoel nieuw bij Bowerkt

De manier waarop we werken is een evoluerend proces.Wij worden actiever en schakelen in een oogwenk om van individueel werk naar werken in teamverband. De Herman Miller Mirra® 2 werkt met u mee, hij wordt één met uw lichaam. Als u zit,past Mirra 2 zich onmiddellijk aan u aan. Ga verzitten en zelfs uw kleinste bewegingen worden dynamisch ondersteund. We hebben opnieuw nagedacht over elk onderdeel van een succesvol ontwerp en hebben Mirra 2 slanker en lichter gemaakt en zo gevoelig dat de stoel u altijd ondersteunt, wat u ook doet. Mirra 2 maakt de manier waarop u zit beter.

Wat we in stand hebben gehouden voor de Herman Miller Mirra 2  is de :
Atletische houding ,en de intuïtieve aanpassingen.

Wat we hebben veranderd:

Ademen

De membraanzitting en geperforeerde rugleuning van het Mirra-ontwerp
heeft altijd al een temperatuur neutrale zit ervaring geleverd. Bij de Mirra 2
hebben we de ademende oppervlakten gemaximaliseerd, om het thermische
comfort van de stoel te verbeteren.

Wat we hebben vernieuwd aan de Herman Miller Mirra 2.

de Butterfly Back

Mirra 2 is nu “gevoeliger”. De uitvinding van een methode om een stoflaag
te verenigen met aderen van polymeer heeft geresulteerd in de Butterfly
Back, een intelligente ondersteuningsstructuur. Deze hybride structuur is
gemaakt voor een dynamische ondersteuning. Dit, gecombineerd met de
nieuwe lus-rugleuning en een nieuwe onafhankelijke onder rug ondersteuning,
maakt de Mirra 2 exceptioneel responsief voor zelfs de kleinste bewegingen.

Wat we hebben vernieuwd:

de Harmonic tilt

De Harmonic Tilt™ van de Herman Miller Mirra  2 is nu nog vloeiender. We weten dat
souplesse bij het zitten de bloedsomloop ten goede komt en essentieel is
voor een inherente notie van comfort. Het nieuwe bewegingsmechaniek
volgt de bewegingen van het lichaam nog nauwkeuriger; het reageert zelfs
op de subtielste verplaatsing van het lichaamsgewicht. Daardoor verloopt
constante beweging onbelemmerd en volledig natuurlijk, en heeft de
gebruiker het gevoel van gewichtsloosheid.

U bent van harte welkom in onze showroom voor een demonstratie en proef zit.

Viasit Re-pend

Viasit Re-pend collectie

Nieuw van Designer Martin Ballendat.

De Viasit Re-pend collectie,een ongecompliceerde stoel die mooi is en goed zit. Bijzonder is de bevestiging van de zitschaal aan het frame d.m.v. een pendellagering. Dit zorgt voor een aangename dynamiek bij het zitten,het veert prettig mee en creëert  een relaxed sfeer.

De schaal is van polyamide door en door gekleurd in de kleuren zwart wit en rood. Het onderstel is van aluminium gepolijst of het wit.De stoffering als optie bestaat uit een zitkussen of een volledig gestoffeerd versie.

Viasit Repend

 

Viasit_re-pend-09

 

Viasit Bureaustoelen Impulse

Viasit Bureaustoelen Impulse

Designer Ralf Umland ontwikkelde in samenwerking met de  Duitse bureaustoelen fabrikant Viasit een nieuwe collectie stoelen met een perfect doordacht modulair principe.De complete Viasit  bureaustoelen Impulse collectie heeft een modulair concept voor uw individuele configuratie. Verschuifbare zitting,automatische zithoek verstelling en lendensteun vormen samen met de verschillende armleggers en de aluminium voetenkruis de basis voor het optimale zitcomfort.Of u nu kiest voor de volledig gestoffeerde of netrug variant,het comfort is perfect.De bedienings- knoppen zijn onopvallend geïntegreerd onder de zitting ,en maken een snelle en juiste instelling van uw stoel mogelijk.Uiteraard is er ook aan bijpassende bezoekers stoelen en vergaderstoelen gedacht.

Voor verdere informatie over de Viasit bureaustoelen Impulse ,maak uw keuze in onze webshop of bezoek onze showroom.

Interior Innovation Award voor collectie impulse

Voor de tweede maal bekroont de Raad voor Vormgeving (German Design Councel) een product van viasit met de Interior Innovation Award. Nadat het model scope in 2012 werd bedacht, kon nu ook de collectie impulse het sensationele succes boeken.

 

viasit award

Weg van de Toekomst Oss

 

Weg van de Toekomst Oss

Bowerkt kantoor- en project meubilair feliciteert de gemeente Oss met de opening van deze prachtige weg die vol met technische snufjes zit en die inmiddels volop in gebruik  is. Natuurlijk zijn alle regelmatige gebruikers van deze route zeer content met deze prachtige verbinding tussen Paalgraven en onder andere industrieterrein Elzenburg. Ook de bezoekers aan de showroom van Bowerkt zullen dankbaar gebruik maken van deze mooie weg.

 

Veilig zitten met goedgekeurde stoelkoppelingen van Bowerkt.

Veilig zitten met goedgekeurde stoelkoppelingen van Bowerkt

 

In ruimten met meer dan 100 stoelen opgesteld in theater opstelling ofwel in rijen gelden de regels van het Bouwbesluit. Hierin is vast gelegd hoe de rijen in aantal en afstanden van en ten opzichte van elkaar dienen te worden geplaatst. In dit Bouwbesluit is ook vastgelegd dat de stoelen gekoppeld dienen te zijn volgens artikel 7.13. Het doel van deze stoelkoppelingen is om bij paniek situaties te voorkomen dat stoelen door de ruimte liggen waardoor de doorgangen naar vluchtroutes worden geblokkeerd. De door ons geadviseerde veilige stoel koppelingen zijn getest en goedgekeurd door Efectis Nederland. De testen zijn opgesteld volgens NEN-EN 14703 en zijn vastgelegd in een keuringsrapport. Dit rapport sturen wij u uiteraard graag toe.

Heeft u vragen over uw situatie met stoel opstellingen in uw gemeente, voor uw evenement, uw kerk, een bedrijfspresentatie,voor uw congres of een beurs neem gerust contact met ons op.

Uw kantoor met houten kantoormeubelen

Uw kantoor met houten kantoormeubelen

Mensen richten hun huis over het algemeen in op een manier die past bij hun smaak en stijl. Met kantoorinrichtingen is dat vaak heel anders gesteld. De meeste bedrijven richten hun kantoren nog steeds in op een manier die “normaal” is, zoals een kantoor volgens de normen hoort te zijn. Kunststof bureaus met metalen onderstellen en grote, holklinkende metalen kasten hebben nog steeds de overhand in de meeste kantoren. Maar wie beslist dat dit ook uw stijl van inrichten is? Wist u dat het ook heel anders kan? Heeft u er bijvoorbeeld weleens aan gedacht om uw kantoor  met houten kantoormeubelen in te richten.

Hout is goud

Door uw kantoor met houten kantoormeubelen in te richten, zal uw kantoor opeens een veel warmere sfeer krijgen. En de keuze is legio: er zijn meubelen verkrijgbaar in chique notenhout, maar ook van rustiek eiken. Uiteraard is het belangrijk dat u een aantal brandveilige archiefkasten hebt waar u belangrijke documenten in kunt opslaan. En ook is het belangrijk dat uw medewerkers goede en flexibele bureaustoelen hebben. Maar voor de rest van uw inrichting is hout een uniek materiaal om een unieke sfeer binnen uw bedrijf te creëren.

Een directiekamer van hout

Er zijn verschillende ruimtes binnen kantoorpanden die in het bijzonder geschikt is voor het gebruik van hout. Stelt u zich eens voor hoe het is om met uw gehele directie te vergaderen aan een prachtige eiken vergadertafel. Of hoe heerlijk het is om uw lunch te nuttigen aan een gezellige ronde tafel van doorleef teakhout. En ziet u zichzelf al zitten aan een prachtige directeurstafel van notenhout? Op internet zijn verschillenden bedrijven te vinden die u een groot assortiment aan houten kantoorinrichtingen kunnen bieden. Hoe zakelijk u soms ook moet zijn in uw bedrijf, het is altijd prettig om in een omgeving te zijn die rust en sfeer uitstraalt. En dat kunt u bereiken met hout!

Informeer naar onze vele mogelijkheden info@bowerkt.nl

Foucault-Teak-eetkamertafel-kubus-KBH

Groen op kantoor en gezond

Groen op kantoor en gezond

De palm Livistona is gekozen tot bureauplant van het jaar. 

Groen op kantoor en gezond komt onder meer vanwege zijn vermogen chemische stoffen als formaldehyde en benzeen uit de lucht weg te nemen. 

De verkiezing  werd georganiseerd door het Bloemenbureau, de branche- en promotieorganisatie van Nederlandse bloemen en planten. Een jury van deskundigen uit verschillende disciplines beoordeelde vijf plantsoorten op verkrijgbaarheid, verzorging en luchtzuiverende werking. Dit laatste werd in een laboratoriumopstelling gemeten door Fytagoras Plant Science.

Een top drie van planten, de Calathea, Ficus microcapa ‘Ginseng’ en Livistona, werd tot slot drie maanden lang op vijftig bureaus bij MKB’ers en thuiswerkers ter beoordeling van groen op kantoor en gezond neergezet. Met een 7,8 gaven zij het hoogste rapportcijfer aan de Livistona.

Betere concentratie

Al eerder meldde het Vlaamse PBW Securex, expert op het gebied van sociale administratie en human resources, dat groene planten op de werkplek de gezondheid, het fysieke en mentale welzijn van de werknemers verbeteren. Planten hebben een positieve invloed op de akoestiek in de kantoorruimte, omdat ze geluidsweerkaatsing en weergalm dempen. Dit doet de stress bij werknemers dalen en verhoogt het concentratievermogen. Contact met de natuur geeft rust en planten kunnen die rustgevende sfeer oproepen.

 

Gezondheid

Groene planten beïnvloeden daarnaast de luchtkwaliteit. Ze regelen de vochtigheidsgraad van de lucht omdat hun bladeren het vocht uit de potgrond uitademen. Bovendien produceren groene planten zuurstof. Het aantal klachten van hoofdpijn, droge keel, vermoeidheid en niesbuien zal dalen. Groene planten slorpen de chemische stoffen op die computers, printers en fotokopieertoestellen uitstoten.

Securex waarschuwt er nog voor om niet te overdrijven met groen op kantoor en gezond. De luchtvochtigheid kan namelijk ook te hoog worden. Schattingen geven aan dat één plant per 9 m² volstaat.

Voor meer informatie Bowerkt Kantoor en Projectinrichting 0412/627111 info@bowerkt.nl

Werknemer wil persoonlijke werkplek

Werknemer wil persoonlijke werkplek
 
Uit recent onderzoek van Regus, gehouden onder meer dan 20.000 senior managers en bedrijfseigenaren in meer dan 80 landen, blijkt dat werknemers behoefte hebben om hun werkplek te voorzien van persoonlijke bezittingen. In Nederland hebben werknemers het liefst dingen zoals radio’s, kindertekeningen en geluksvoorwerpen op hun bureau staan.

De respondenten noemden ook familiefoto’s (7 procent), kunst (8 procent) voor inspiratie en de nodige afleiding, en visitekaartjes (9 procent).

 

Speelse werkplek

Religieuze ornamenten en geluksvoorwerpen bieden volgens Regus wereldwijd bescherming tegen een negatieve werksfeer, en herinneringen aan eerdere prestaties (diploma’s, certificaten, trofeeën) zorgen voor de nodige motivatie. Werknemers die jong van geest zijn, houden de werkplek speels met poppen en miniatuurauto’s.

 

Thuis voelen

De woordvoerder van Regus legt uit: ‘We brengen zo veel tijd door met onze collega’s dat we ervan uitgaan dat we alles wel van ze weten. Dit onderzoek laat echter zien dat werknemers over de hele wereld voorwerpen gebruiken om zich meer thuis te voelen, om dichter bij hun dierbaren te zijn, of om hen te motiveren en in de werksfeer te brengen. Dit onderzoek bevestigt dat de werkplek een plaats moet zijn waar werknemers zich op hun gemak voelen en waar ze zichzelf kunnen zijn, met alle aparte trekjes die bij hen horen! Informeer voor uw persoonlijke werkplek bij Bowerkt Kantoor en projectinrichting 0412-627111

Dauphin X Code nieuw in de showroom

Dauphin X Code nieuw in de showroom

De nieuwe Dauphin X Code bureau stoel  met zijn innovatieve rug bekleding plus trendy kleuren,  ontketend deze stoel een nieuwe revolutie. De klasse van deze stoel zit hem in de details met name de eigenschappen van de ruggenstof (Wovenit) is wonderbaarlijk. Hij is niet alleen vederlicht, chic en meerdimensionaal maar kan ook nog eens in elk productiestadium afval vrij worden gefabriceerd. Dit bespaart meteen bij de productie al zon 30 procent aan materiaal! Dit allemaal bij elkaar leidt  tot een succesvolle en gezonde zithouding. Ook kunnen wij niet achterblijven op de nieuwste technologie, daarom maakt deze stoel gebruik van een QR-code, waarop de gebruiksaanwijzing  van uw stoel verschijnt .  De productserie van de Dauphin X Code is te onderscheiden met de volgende certificaten:

 1. GS
 2. Qaulity office
 3. BIFMA LEVEL 2 GOLD
 4. Blauer engel-certificaat

 

Deze nieuwe stoelen serie Dauphin X Code is te testen in onze showroom Bowerkt Dommelstraat 70 Oss.

X-code Dauphin bureaustoel

OKA Modulline houten design kasten.

Oka Modulline houten design kasten.

Nieuw in onze showroom de  Oka Modulline houten design kasten. Een zeer fraai kasten programma met vele combinatie mogelijkheden van draaideuren schuifdeuren laden open vakken hangmap oplossingen. Als zeer uitgebreide kasten wand en ook voor individuele kast en opbergruimte toepassing. Door de het toepassen van de nieuwste lasertechnologie voor de rand afwerking is het kwaliteits niveau en de uitstraling perfect te noemen.Verder zijn standaard de comfortabele soft-closing op de deuren en de laden systemen. De zeer uitgebreide kleuren collectie en de vele combinatie mogelijkheden geven u de ruimte om naar hartenlust uw prachtige kasten samen te stellen.

Bezoek onze showroom of informeer naar de mogelijkheden. info@bowerkt.nl

OKA_ModulLine_027

Werkomgeving is overspannen

De werkomgeving is overspannen! De werknemer wil gewoon goed zijn werk kunnen doen in een prettige sfeer maar krijgt hiervoor geen ruimte.

In 2006 heeft Het Nationale Werkplekonderzoek zijn succesvolle intrede gedaan. Het onderzoek is in 2010 uitgevoerd door newnews.nl.

Werknemer wil vaste werkplek en zoekt naar rust

Eén van de meest opvallende resultaten is dat 68% van de respondenten kiest voor een vaste eigen werkplek in plaats van een flexibele werkplek. Ongeveer 60% van de ondervraagden geeft aan zich thuis te voelen in de werkomgeving en slechts 25% wordt vrolijk van de werkomgeving. De helft tot twee derde van de werknemers wil iets veranderen aan de inrichting van hun werkplek, maar heeft geen invloed op de inrichting van de werkomgeving. Slechts 55% van de ondervraagden ziet de toekomst van hun carrière met vertrouwen tegemoet. De werknemer lijkt te zoeken naar rust, zekerheid en zorg. Meer dan 60% verwacht van de werkgever middelen om in gezondheid en vitaliteit te kunnen voorzien en zou het niet erg vinden om jaarlijks een gezondheid- en vitaliteitscan te moeten ondergaan.

Werkomgeving moet personificatie zijn van werknemer
    
De werknemer wil meer groen, beter klimaat, meer licht, meer ruimte voor persoonlijk overleg, meer eigen ruimte en een vaste werkplek. Als de werknemer moet kiezen tussen verschillende soorten vergaderen wordt klassiek vergaderen met grote afstand verkozen boven bijvoorbeeld staand en virtueel vergaderen. Onze koffie drinken we het liefst op een plekje waar een zitje is en lunchen doet 69% van de respondenten het liefst aan kleine tafeltjes in plaats van achter de computer of buiten de deur. Het lijkt alsof de werkomgeving steeds verder van de werknemer af is gaan staan, terwijl de werkomgeving juist een personificatie moet zijn, want daar voelt de Nederlandse werknemer zich het beste bij. Wolke Buijs, directeur van Bowerkt vult aan: ‘Het inrichten van een werkomgeving is niet zomaar een kunstje. De wensen van de medewerker moeten centraal staan, maar dat is niet overal zo. Je ziet vaak een belevings verschil tussen de wensen van de medewerker en de inrichting van de werkomgeving.’

Werkomgeving moet ruimte bieden voor mens-zijn

Wat we willen is gelukkig zijn. En dat, geven de respondenten aan, is sterk afhankelijk van inrichting, omgang met anderen, ruimte hebben voor eigen initiatief, uitdaging, persoonlijke ontwikkeling, successen en waardering. Het is de kunst om dit op een juiste manier te vertalen in de inrichting van de werkomgeving. In plaats van de drukke werkomgevingen die nagenoeg lijken op een moderne menshouderij wil de werknemer gewoon Jiskefet: een eigen vaste werkplek, kinderfoto’s op het bureau en posters aan de muur. Maar liefst 63% wil iets veranderen aan de eigen werkomgeving en 47% geeft aan dat ze het belangrijk vinden om de werkplek te verpersoonlijken. Hans Topée, directeur van newDirections sluit zich hierbij aan, ‘Hypes zoals Het Nieuwe Werken drukken de werknemer in een keurslijf. De werkomgeving wordt een eenheidsworst waar mensen niet zichzelf kunnen zijn. Dit is funest voor de productiviteit binnen de organisatie. Voor een echt ondersteunende werkomgeving kijk en luister je eerst heel goed naar de werknemer. Veel bestuurders vergeten dat en streven slechts naar kostenminimalisatie. ‘

Verder informatie en vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt naar aanleiding van dit onderzoek. Misschien herken je jezelf wel in de resultaten of ben je benieuwd hoe je op je eigen werk iets zou kunnen veranderen.

Mail je vragen/opmerkingen naar info@bowerkt.nl of neem contact op via de telefoon (0412-627111).

 

Herman Miller introduceert SAYL

Herman Miller introduceert SAYL

Een nieuwe familie stoelen die ongeëvenaard comfort en vrijheid combineert met alle kenmerken van een echte Herman Miller-classic.

Herman Miller, internationale marktleider op gebied van kantoormeubilair, introduceert haar nieuwste designproduct: de SAYL-familie van bureau- en bijzetstoelen. Door de samenwerking met de ontwerper Yves Béhar geeft SAYL een ongeëvenaard gevoel van vrijheid in combinatie met een ‘best in class’ comfort.Na de introductie van icoon Aeron in 1994, duurzaam toonbeeld Mirra in 2003 en de allesomvattende Embody in 2008 is SAYL de volgende revolutionaire doorbraak op gebied van ergonomie, design,duurzaamheid én prijs. Met SAYL speelt Herman Miller in op de huidige marktomstandigheden dooreen product te ontwikkelen met een aantrekkelijke prijsstelling voor het onderste deel van het middenmarktsegment.

SAYL is het antwoord op de vragende markt en een interessante verbreding van het huidige productportfolio. Met de koers die Herman Miller met Sayl gaat varen, richt de wereldwijde erkende kantoormeubelproducent zich op een aanzienlijk grotere markt.

Béhar werkt regelmatig samen met Herman Miller en staat bekend als iemand die de grenzen van de technologie opzoekt. Met SAYL heeft hij een ontwerp gecreëerd met de kwaliteit van een topmerk.Zoals Jack Schreur, Vice President of Seating bij Herman Miller, opmerkt, omvat dit: “gezonde ergonomie,materiaal- en prestatievoordelen, onze garantie van 12 jaar en zoals altijd, milieuverantwoordelijkheid.

Vanaf het begin van het design wilde Yves Béhar wilde en nog nooit eerder vertoond gevoel van vrijheid voor de zittende mens mogelijk maken met een ontwerp dat optimaal comfort biedt met gebruik van zo weinig mogelijk materialen. “We hebben geobserveerd hoe mensen zitten en werken,” aldus Béhar. “We hebben meer dan duizend schetsen gemaakt en meer dan 70 prototypen gebouwd. Van de constructie van de rug tot en met de kleinste knopjes hebben we alles opnieuw onder de loep genomen.”Béhar ontleende zijn inspiratie voor het ontwerp van SAYL aan het ontwerp van tuibruggen.Hij onderzocht of de principes die gebruikt werden voor het bouwen van een brug met spankabels ook op een stoel konden worden toegepast. Op basis hiervan ontwikkelde Béhar de 3D Intelligent™ suspension back. De rugleuning heeft net als een tuibrug geen star buitenframe en is tevens vergelijkbaar met de principes van ophanging en ondersteuning.Door deze bedrijfseigen innovatie van de 3D Intelligent™ suspension back past de stoel zich aan de lichaamsvorm en -bewegingen van de gebruiker aan en biedt volledige ondersteuning. Bill Dowell,bedrijfsergonoom bij Herman Miller, zegt hierover: “De overgangszone van de borst tot de lende en van de borst tot het heiligbeen wordt ondersteund terwijl de tussenliggende zone kan buigen en zich kan aanpassen aan de wervelkolom van de individuele gebruiker”.

Herman Miller introduceert SAYL

Béhar en het ontwikkelteam van Herman Miller hebben voor een radicale benadering van het ontwerpproces gekozen. Ze hebben onderzocht wat er van het ontwerp kon worden weggelaten om een beter effect te realiseren. Deze benadering, die men de eco-dematerialised™-benadering heeft genoemd, was erop gericht alle onnodige onderdelen weg te halen en tegelijkertijd prestaties en esthetiek van hoog niveau te realiseren. Dit minimalisatieproces heeft een gunstig effect op milieubelasting. Béhars eco-dematerialised ™-benadering maakt inventief gebruik van minder materialen, hetgeen leidt tot een fysiek lichtere stoel die vervolgens weer goedkoper en milieuvriendelijker is.

Herman Miller is erin geslaagd de CO2-voetafdruk van SAYL verder te verkleinen door de stoelen in drie werelddelen te vervaardigen. Hierdoor wordt de afstand tussen de fabriek en de afnemer verkleind. Het ontwerp van de stoel voldoet aan het uitgebreide DfE-protocol (DfE = Design for Environment, oftewel ontwerpen voor het milieu) van Herman Miller, waarbij erop wordt toegezien dat de weinige materialen die gebruikt worden bij de productie van de stoel duurzaam zijn.

Door zijn sobere ontwerp krijgt SAYL een zekere nederigheid die gebruikers in diverse branches zal aanspreken en die geschikt is voor allerlei omgevingen. SAYL is de nieuwste ontwikkeling in een lange reeks van samenwerkingsprojecten van Herman Miller. De kantoormeubilairfabrikant heeft een rijk erfgoed met baanbrekende ontwerpen zoals de Aeron-stoel, de Equa-stoel en Leaf light. Yves Béhar is een van de vertegenwoordigers van een elitegroep designers die met Herman Miller hebben samengewerkt.

Andere bekende namen zijn Bill Stumpf, Charles en Ray Eames en Isamu Noguchi.

Herman Miller introduceert Sayl

Het nieuwe werken en jongeren

Het nieuwe werken en jongeren

Duurzaamheid en groene ICT doen het steeds beter in Nederlandse organisaties, maar de overheidssector blijft achter. Kostenbesparing is doorgaans het motief voor groene initiatieven zoals thuiswerken – waarvoor de aanhang overigens niet groeit. Dit blijkt uit de Ernst & Young ICT Barometer onder 600 managers en professionals in het bedrijfsleven en bij de overheid.

Anno 2011 staat duurzaamheid bij 67 procent van de organisaties op de agenda; een forse stijging ten opzichte van 2010 toen dat nog maar bij 52 procent het geval was. Het zijn vooral de ondernemingen met meer dan 500 werknemers die op het gebied van duurzaamheid de toon zetten. Ook groene ICT zit flink in de lift en geldt voor een kwart van de organisaties inmiddels als belangrijk aandachtspunt, met name vanwege kostenbesparingen en vanuit de ambitie om verantwoord te ondernemen. Daarmee lijken zowel duurzaamheid als groene ICT nu echt door te breken terwijl de animo voor deze onderwerpen in 2010 in vergelijking met een jaar eerder nauwelijks enige groei vertoonde.

Roel Drost, senior manager bij Ernst & Young, is verheugd over de toenemende belangstelling voor duurzaamheid, al verbaast hem dat niet. “Dat ons land wat dit aangaat goed op de kaart staat, blijkt ook uit de hoge notering van een reeks toonaangevende Nederlandse bedrijven in de Dow Jones Sustainability Index. Het grootbedrijf vervult in dit opzicht een voorbeeldfunctie. Deze bedrijven hebben vaker te maken met stakeholders die aandringen op een duurzame bedrijfsvoering. Bovendien is het besef er beter ontwikkeld dat het mogelijk is om met duurzaamheid geld te besparen.”

Drost constateert dat de overheidssector minder actief is met duurzame inspanningen. 57 procent van de ondervraagden in de overheidssector meldt dat hun organisatie werk maakt van duurzaamheid terwijl 68 procent vindt dat een grotere inspanning nodig is. Ook op het gebied van groene ICT zit de overheid in de staartgroep. Volgens Drost ontbreekt het de overheid aan commerciële drive om er een succes van te maken. “Waar de overheid in bijvoorbeeld aanbestedingsprocedures tal van eisen stelt op het gebied van duurzaamheid, kan zij haar voorbeeldfunctie op dit terrein absoluut niet waarmaken. Duurzaamheid moet blijkbaar wijken voor andere prioriteiten op de overheidsagenda zoals kostenbesparingen, digitalisering en moeizaam verlopende ICT-projecten.”

Van organisaties die werk maken van groene ICT noemt maar liefst 78 procent kostenbesparing als belangrijkste motief daarvoor. Meest populaire initiatieven zijn het uitzetten van apparatuur en een efficiënt gebruik van printers. “Dat ligt voor de hand”, zegt Roel Drost, “bedrijven gaan in eerste instantie aan de slag met maatregelen die te maken hebben met het veranderen van gedrag. Het is echter goed om te zien dat ook initiatieven die investeringen vergen in opkomst zijn. In vergelijking met een jaar geleden is het aantal organisaties dat budget vrijmaakt voor groene ICT-projecten zelfs verdubbeld tot 23 procent.”

Ruim vier op de tien organisaties, bovengemiddeld vaak in de sector dienstverlening, hebben Het Nieuwe Werken ingevoerd of zijn er mee bezig. Bijna de helft van alle werknemers werkt (gedeeltelijk) vanuit huis en dat aantal is al jaren stabiel. Het gemiddelde aantal thuiswerkuren stijgt met zo’n 30 procent: van 10 in 2009 naar 13 in 2011. In alle sectoren stijgt het aantal thuis gewerkte uren, behalve bij de overheid. Thuiswerken is onder jonge werknemers veel minder populair dan onder hun oudere collega’s. Onder de jongeren neemt de animo voor thuiswerken af terwijl die onder ouderen juist toeneemt. Drost :“Kennelijk voelen jonge werknemers uit carrièreoverwegingen sterk de behoefte om in hun bedrijf letterlijk in beeld te blijven. Dat gevoel wordt in economisch onzekere tijden nog eens extra aangewakkerd.”