Herman Miller introduceert Keyn, stoelen met flexibel comfort

Herman Miller heeft samen met het in Londen gevestigde ontwerpbureau forpeople gewerkt aan de ontwikkeling van de Keyn Chair Group, een reeks vergader- en bijzetstoelen die reageren op bewegingen en direct comfort bieden in ruimtes waar wordt samengewerkt. De Keyn Chair Group bouwt voort op de uitgebreide kennis die Herman Miller heeft van ruimtes waar wordt samengewerkt, en met de specifieke expertise van het bedrijf is een geheel nieuwe categorie hoogwaardige stoelen ontwikkeld.

Stephen Perkins, vicepresident International Research, Design and Development bij Herman Miller, licht dit toe: “Uit ons onderzoek weten we dat mensen die zitten, gemiddeld 53 keer per uur bewegen. Stoelen in vergaderruimtes zijn meestal inflexibel, wat betekent dat de natuurlijke bewegingen van de gebruiker niet worden gestimuleerd of ondersteund. Daardoor verliezen mensen hun aandacht voor de vergadering naarmate ze zich minder comfortabel voelen. De Keyn Chair Group is ontworpen om op de bewegingen van gebruikers te reageren en het lichaam te ondersteunen terwijl ze zich op de stoel bewegen.”

Keyn biedt direct zitcomfort dankzij de voorgevormde zetel uit één stuk. Met het unieke CradleFlex-systeem van Herman Miller reageert de stoel op de bewegingen van de gebruiker wanneer die zijn positie aanpast. De rugleuning verstelt zich soepel 10 graden naar achteren terwijl tegelijk het zit oppervlak naar voren schuift.

Verhaal achter het product
De Keyn stoelenlijn is een reeks vergader- en bijzetstoelen die reactieve beweging en direct comfort bieden. Het ontwerp van de Londense firma forpeople gebruikt vier belangrijke onderdelen voor het creëren van elk model in de groep, zodat elke stoel dezelfde visuele aantrekkingskracht behoudt. Voor extra comfort reageert de CradleFlex-beweging van Keyn op veranderingen van houding door tot 10 graden te kantelen.

Reactieve beweging
De gepatenteerde CradleFlex-beweging van Keyn reageert op uw lichaam wanneer u van houding verandert. Het kantelt moeiteloos tot 10 graden terwijl de zitting tegelijkertijd vooruit beweegt. Alle varianten van de Keyn bezoekersstoel hebben dezelfde CradleFlex-beweging. Het ondersteunt uw veranderende houding, waardoor u comfortabel en gefocust blijft.

Universeel elegant
Een belangrijke overweging van de ontwerpbenadering van forpeople was om ervoor te zorgen dat elke variant van de stoel dezelfde visuele aantrekkingskracht heeft. Om dit te bereiken, hebben ze een ontwerp gecreëerd dat is gebaseerd op vier belangrijke onderdelen: het onderstel, de zit schaal, de zitting en verschillende bekledingsopties van textiel of leer. Het gedetailleerde patroon van de stoel draagt niet alleen bij aan het lichtgewicht uiterlijk, maar biedt ook ventilatie om u koel te houden.

 Stoelenlijn
Door het onderstel, de afwerking en de bekleding te wijzigen, kan de Keyn Chair Group worden afgestemd op gebruik in een café, vergaderruimte, workshopruimte of directiekamer. Om welk model het ook gaat, elke stoel reageert op uw bewegingen en biedt hetzelfde directe comfort. Dankzij het vrijwel eindeloze aantal combinaties is Keyn altijd een goede aanvulling op onze bestaande stoelen, van de door Studio 7.5 ontworpen Mirra 2-stoel tot de iconische Aeron-stoel van Stumpf en Chadwick.

Stel nu uw eigen Herman Miller Keyn stoel samen op onze webshop!