Veilig en verantwoord werken op kantoor.

Er duiken allerlei verhalen op over de inrichting van kantoren tijdens en na de coronacrisis. Want, al zal de 1,5 meter richtlijn op enig moment worden losgelaten, hoe comfortabel voelen we ons nog als we dicht op elkaar dienen te zitten met anderen?

Betekent dit een einde van de kantoortuin zoals we die kennen? Misschien wel.

Maar er zal zeker een ‘nieuwe’ kantoortuin voor in de plaats komen. Waarschijnlijk wel wat ruimer opgesteld.

 

Een tekening biedt inzicht!

Bij Bowerkt denken we serieus na over de effecten van het coronavirus op de kantoorwerkplek. Sterker nog, we denken actief met u mee en kunnen u adviseren – aan de hand van tekeningen desgewenst – wat de mogelijkheden zijn van 1,5 meter ruimte op kantoor.

Wilt u weten hoe u uw kantoor kunt optimaliseren voor de 1,5 meter regel?

Vraag voor een vrijblijvend advies.

 

 

Om rekening mee te houden.

Op allerlei wijze wordt nagedacht over oplossingen die een bijdrage leveren om op verantwoorde en veilige wijze op kantoor te werken.

Bij Bowerkt zien we een aantal relevante trends.

  • de nieuwe functie van de ontvangstbalie

De ontvangstruimte van een bedrijf is niet alleen meer een visitekaartje. Het krijgt ook een uitgebreidere ‘check in’ en controle functie.

Want als je even doordenkt. Hoe logisch is het dan dat je bij binnenkomst automatisch wordt gecheckt op koorts of verhoging. Wij schatten zomaar in dat de invoering van digitale temperatuurmeters (misschien wel in toegangspoorten) gemeengoed gaat worden bij openbare ruimtes en kantoren van grotere organisaties.

Oké, zover is het nog niet. Toch zal de balie op korte termijn wel wat veranderingen kennen. Zo zal de behoefte aan balieschermen en hygiënische oplossingen toenemen om bezoekers op een verantwoorde manier te kunnen ontvangen.

#transparante balieschermen
#scheidingswanden
#hygiëne-unit

 

  • veilige ruimtes op kantoor

Net zoals we meer en meer behoefte hebben aan overlegruimtes en concentratiewerkplekken, zal er behoefte zijn aan ruimtes die schoon en smetvrij zijn. Er zijn al flexibele kantoorverhuurders die praten over ‘blauwe zones’. Dit betekent wellicht wat intensiever schoonmaken (met digitale controlesticker) en de beschikbaarheid van doekjes en sprays die ‘gebruikers’ zelf kunnen toepassen.

Ook de luchtkwaliteit krijgt extra aandacht in de vorm van centrale luchtfiltratie (kan ook geïntegreerd zijn in cubicles) en mobiele luchtfilters.

#cubicles met luchtreiniging
#scheidingswanden
#hygiëne-units

  • gescheiden werkplekken

Zit je tegenover een college met je werkplek? Grote kans dat je daar nu een ander gevoel bij krijgt. De roep om transparante scheidingswanden zal dan ook logisch zijn. Grote kans ook dat de behoefte aan meer afgezonderde werkplekken toeneemt. Waarbij flexibiliteit belangrijker is dan ooit.

#mobiele scheidingswanden
#opzetschermen
#hygiene-units

Hoe ziet jouw kantoor eruit in de 1,5 meter maatschappij?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de wijze waarop je je kantoor opnieuw kunt inrichten. Om te voldoen aan de 1,5 meter richtlijn, maar ook om je medewerkers het gevoel te geven dat ze veilig en verantwoord hun werk kunnen doen.

Graag bieden wij onze kennis en ervaring aan om daarover te sparren.

Stuur een mail en een afspraak is snel gemaakt.